Μανιάτικη τυρόπιτα: Συνταγή για την «ξεσκέπαστη» τυρόπιτα της Μεσσηνίας με μυζήθρα και σφέλα

Γεύσεις με άρωμα Πελοποννήσου
Πρόκειται για ένα από τα πιο φημισμένα πιάτα της Μάνης. Το φύλλο της τυρόπιτας είναι παραδοσιακό και ανοιχτό. Αν αναζητάτε μια διαφορετική ιδέα για τυρόπιτα τότε αυτή η παραδοσιακή συνταγή θα σας ξετρελάνει. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για τυρόπιτα της πεθεράς από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.
AD: mytest
Υλικά
Για το φύλλο
- 1 κιλό αλεύρι
- 1 ½ ποτ. νερού περίπου χλιαρό νερό
- 1 ποτηράκι κρασιού λάδι, ½ κουταλάκι αλάτι
- 2 κουταλάκια της σούπας ξίδι
Για τη γέμιση
- 500 γρ. τυρί μυζήθρα
- 500 γρ. τυρί σφέλα
- 3 αυγά
- ½ ποτήρι λάδι
- ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 κουτάκι σόδα (όχι μαγειρική)
- 3 κουταλιές αλεύρι
Εκτέλεση
- Ζυμώστε όλα τα υλικά για το φύλλο
- Ανοίξτε ένα, μέτριο σε πάχος, φύλλο και απλώστε το σε λαδωμένο ταψί έτσι ώστε οι άκρες του να βγαίνουν έξω από το ταψί
- Ανακατέψτε όλα τα υλικά της γέμισης και ρίξτε την πάνω στο φύλλο
- Διπλώστε τις άκρες και ψήστε σε μέτριο φούρνο περίπου για 30 λεπτά