Σκέτο «λουκούμι»: Αφράτη τυρόπιτα με φέτα, χαλούμι και γιαούρτι

«Λιώνει» στο στόμα!
Τυρόπιτα με φέτα, χαλούμι και γιαούρτι έτοιμη σε 5′. Η συνταγή για την πιο νόστιμη πίτα που φτιάξατε ποτέ. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για την περίφημη τεμπελόπιτα.
AD: mytest
Υλικά
- βούτυρο, για το βουτύρωμα
- 250 γρ. χαλλούμι, σε κύβους (2 εκ.)
- 200 γρ. φέτα, σε κύβους (2 εκ.)
- 250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 3 κοφτά κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 180 γρ. ηλιανθέλαιο
- 270 γρ. αλεύρι φαρίνα
- 3 αυγά
- 1 κ.γλ. αποξηραμένο δυόσμο
- 10 γρ. σουσάμι
Γρήγορη τυρόπιτα με γιαούρτι – Το κόλπο με το ελαιόλαδο στη λαμαρίνα του φούρνου
Μία πολύ νόστιμη και γρήγορη τυρόπιτα με γιαούρτι που θα λατρέψουν τα παιδιά! Το κόλπο με το ελαιόλαδο στη λαμαρίνα του φούρνου. Επίσης, δείτε την συνταγή για την Ρουμελιώτικη τυρόπιτα με φέτα και μυζήθρα έτοιμη σε χρόνο μηδέν.
Υλικά
- Γιαούρτι 1 κεσεδάκι μικρό
- Νερό 1 φλιτζάνι του τσαγιού
- Αυγά 3 τεμ
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 13-14 κουταλιές της σούπας
- Τυρί φέτα 100 γρ τριμμένη ( ή άλλο πικάντικο τυρί)
- Αλάτι – πιπέρι
- Μαργαρίνη 1 κουτάλι της σούπας σε μικρά κομμάτια
- Ελαιόλαδο 2 κουταλιές της σούπας
Εκτέλεση
- Βάζουμε το ελαιόλαδο στη λαμαρίνα του φούρνου και τη βάζουμε στο φούρνο να κάψει το λάδι στους 200 βαθμούς.
- Σε μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από την φέτα και την μαργαρίνη, ενώ το αλεύρι το προσθέτουμε λίγο-λίγο ανακατεύοντας με το σύρμα μέχρι να έχουμε έναν αραιό χυλό (δεν θέλουμε να είναι σφικτός).
- Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο κι αδειάζουμε πάνω στο καυτό λάδι το χυλό μας να απλωθεί ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
- Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και τα κομματάκια μαργαρίνης σε διάσπαρτα σημεία.
- Βάζουμε το ταψί πάλι στο φούρνο και ψήνουμε περίπου για 30 λεπτά στους 200 βαθμούς (ανάλογα με τον φούρνο μας).
- Βγάζουμε από τον φούρνο, την κόβουμε κι είναι έτοιμη να την σερβίρουμε.
Πηγή: chefoulis.gr