ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μπριζόλες σκέτο «ποίημα»: Η συνταγή που θα απογειώσει το κρέας σας – Το μυστικό κρύβεται στην σάλτσα

Θα γλέιφετε τα δάχτυλά σας!

Χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα μελιού και πουρέ καρότου. Η συνταγή που θα δώσει άλλη γεύση στο κρέας και θα γίνει το αγαπημένο σας πιάτο. Με την ευκαιρία, δείτε το μυστικό για να γίνει το κρέας της μπριζόλας ακαταμάχητα ζουμερό και αφράτο.

AD: mytest

Υλικά

  • 400 γρ. καρότα
  • 100 γρ. πατάτες
  • 100 ml. κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • Αλάτι – Πιπέρι

Για το μείγμα μπαχαρικών

  • 4 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
  • 1 κ.σ. κρεμμύδι αποξηραμένο
  • 1 κ.σ. σκόρδο αποξηραμένο
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 2 κ.σ. αλάτι
  • 1 κ.σ. πιπέρι

Για σάλτσα μελιού

  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σφηνάκι σόγια sauce
  • 3-4 κουτ. σούπας μέλι Ελάτης Μαινάλου Βανίλια
  • 1 κ.σ. ξίδι
  • 1/2 φλ. λευκό κρασί
  • Ελαιόλαδο




Σκληρές μπριζόλες τέλος! To έξυπνο κόλπο για σωστό ψήσιμο και γεύση σαν λουκούμι

Πώς θα πετύχουμε την γευστική, σκούρα κρούστα χωρίς να την κάψουμε ή να την κάνουμε πολύ σκληρή;

Παράλληλα, δείτε τη καλύτερη συνταγή για ζουμερές χοιρινές μπριζόλες

Δείτε μερικές συμβουλές για να πετύχετε την τέλεια ψημένη μπριζόλα χωρίς να κουραστείτε:

  • Τρίψτε την με αλάτι

Μπορείτε να αναβαθμίσετε την μπριζόλα σας, ακόμα και αν δεν είναι από το καλύτερο κομμάτι του ζώου, με ένα απλό τρόπο: τρίψτε την με αλάτι.

Πάρτε μία χούφτα αλάτι και τρίψτε και τις δύο πλευρές του κρέατος, μετά αφήστε το κρέας να καθίσει σε θερμοκρασία δωματίου για μία ώρα.

Αυτό θα βοηθήσει το αλάτι να μπει μέσα στο κρέας και την υγρασία να βγει έξω για να γίνει η μπριζόλα πολύ πιο ζουμερή.

  • Αξιοποιήστε στο έπακρο τον φούρνο σας

Πολλοί πιστεύουν πως η γευστική μπριζόλα είναι το αποτέλεσμα πολύωρης προετοιμασίας του κρέατος. Ωστόσο, ξεχνάμε πως παίζουν και άλλοι παράγοντες σημαντικό ρόλο – όπως το ίδιο το ψήσιμο! Το να προετοιμάσουμε το γκριλ είναι πολύ σημαντικό.

Αρχικά, πρέπει να προθερμάνουμε τον φούρνο μας σε υψηλή θερμοκρασία για τουλάχιστον 10 λεπτά. Αφού μπουν οι μπριζόλες, η θερμοκρασία θα πρέπει να κατέβει έτσι ώστε το κρέας να ψηθεί πιο ομαλά.