ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Φθινοπωρινή τυρόπιτα με χρυσαφένιο φύλλο και γέμιση από 3 υλικά έτοιμη σε 4′

Γεύση σκέτη αμβροσία

Τυρόπιτα με τραγανό φύλλο που θα λατρέψει όλη η οικογένεια με απλά υλικά και έτοιμη σε λίγα λεπτά. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για την τυρόπιτα του Πέτρου Συρίγου.

AD: mytest

Υλικά

  • Αλευρι 1 κιλό για πίτες
  • Νερό 2 ποτήρια του νερού χλιαρό
  • Ξερή Μαγιά 1 κουταλάκι του γλυκού
  • Ξύδι 4 κουταλιές της σούπας
  • Ελαιολαδο 4 κουταλιές της σούπας
  • Αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού

Για την γέμιση

  • Αυγα 3
  • Φέτα 300 γραμμάρια τριμμένη
  • Γιαούρτι Στραγγιστό 2 κουταλιές της σούπας

Εκτέλεση

Αρχικά βάζουμε σε μία λεκάνη το αλεύρι για πίτες μαζί με το χλιαρό νερό, την ξερή μαγιά, το ξύδι, το ελαιόλαδο και το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μία αφράτη ζύμη. Στην συνέχεια την σκεπάζουμε και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα να φουσκώσει.

Στην συνέχεια χωρίζουμε την ζύμη σε 11 κομμάτια και το κάθε κομμάτι το πλάθουμε σε μπαλάκι. Αυτά τα μπαλάκια τα ανοίγουμε σε μικρά φύλλα, τα οποία τα λαδώνουμε. Τοποθετούμε 6 φυλλαράκι το ένα πάνω στο άλλο και ανοίγουμε ένα λεπτό και μεγάλο φύλλο.

Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και με τα άλλα 5 φύλλα. Τοποθετούμε το πρώτο φύλλο σε ένα καλό λαδωμένο ταψί και από πάνω απλώνουμε την γέμιση που την έχουμε φτιάξει ανακατεύοντας την θρυμματισμένη φέτα, με τα αυγά και το στραγγιστό γιαούρτι.

Από πάνω βάζουμε το δεύτερο φύλλο όσο το δυνατόν πιο σουρωμένο. Ρίχνουμε από πάνω μπόλικο λιωμένο βούτυρο και την χαράζουμε σε κομμάτια με ό,τι μέγεθος θέλουμε. Την ψήνουμε στους 220 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά, ανάλογα και τον φούρνο.