ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αφράτα και χορταστικά κεφτεδάκια: Τα 2 υλικά στην ζύμη του κιμά για ζουμερό και απολαυστικό αποτέλεσμα

Μία συνταγή που θα λατρέψετε

Τα κεφτεδάκια αποτελούν ένα από τα αγαπημένα φαγητά μικρών και μεγάλων, τα οποία είναι πάρα πολύ εύκολα όσον αφορά την παρασκευή τους. Ακόμη και αν κάποιος είναι αρκετά αρχάριος όσον αφορά την μαγειρική, εάν ακολουθήσει μερικά απλά βήματα κατά γράμμα, είναι σίγουρο ότι θα τα πετύχει. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για κεφτεδάκια της γιαγιάς.

AD: mytest

Διαβάστε παρακάτω τα υλικά που θα χρειαστείτε για την συνταγή για τα πιο αφράτα και νόστιμα κεφτεδάκια και βήμα προς βήμα την εκτέλεσή της:

ΥΛΙΚΑ

  • 1/2 μοσχαρίσιο κιμά
  • 6κ.σ. νιφάδες βρώμης
  • 4κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 τριμμένο κρεμμύδι
  • 1 ντομάτα λιωμένη καλά στο μπλέντερ
  • Δυόσμο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα βαθύ μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά μας και ζυμώνουμε πολύ καλά.
  • Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και αφήνουμε τουλάχιστον τρεις ώρες στο ψυγείο προκειμένου να «δέσουν» τα υλικά μας.
  • Αφού βγάλουμε την ζύμη από το ψυγείο πλάθουμε σε μικρά κεφτεδάκια και τα τοποθετούμε πάνω σε μια λαδόκολλα που έχουμε στρώσει σε ένα ταψί.
  • Ψήνουμε στους 190 βαθμούς για περίπου μισή ώρα.

«Πέναλτι» στο μαγείρεμα της μπριζόλας – Το σφάλμα με το αλάτι που δε γνωρίζει κανείς

Είναι πολύ απλός ό τρόπος μαγειρέματος της μπριζόλας. Είτε αν έχετε σκοπό να τη μαγειρέψετε στο τηγάνι είτε στο φούρνο. Αφαιρείτε τα παχάκια, βάζετε το αλάτι και το πιπέρι, βάζετε και το λαδάκι και είναι έτοιμη για μαγείρεμα. Υπάρχει όμως ένα μεγάλο λάθος στην διαδικασία αυτή.

Δείτε επίσης: Το απόλυτο μυστικό των σεφ πριν φάνε την μπριζόλα

Σύμφωνα με το Gourmet Meat Club μία από τις πιο διάσημες αλυσίδες στην εμπορία κρέατος στην Μεγάλη Βρετανία, αν ρίξεις αλάτι και πιπέρι στη μπριζόλα σου μάλλον δεν θα σου βγει σε καλό. «Αν ρίξεις αλάτι στο κρέας επηρεάζεις τα υγρά που εκκρίνει. Το κρέας σκληραίνει την ώρα που μαγειρεύεται ακόμη και αν το αφήσεις στο τηγάνι για 5 λεπτά» ισχυρίζονται οι «γκουρού» του κρέατος.

Συμβουλεύουν να βάζεις μόνο το λάδι και να δοκιμάζεις πόσο αλάτι θες στην μπριζόλα, αφού έχει σερβιριστεί στο πιάτο. Μην τρελαίνεσαι. Δοκίμασε και πες μας.

Σας αρέσουν καλοψημένες, σχεδόν άψητες, η μέτρια ψημένες; Όπως και να προτιμάτε να τρώτε τη μπριζόλα σας, επιβάλλεται να ξέρετε να τη μαγειρέψετε σωστά. Δείτε παρακάτω όλα τα μυστικά κόλπα.

Θα χρειαστείτε ένα χυτό τηγάνι σιδήρου για αυτή τη συνταγή, φούρνο, καλά αεριζόμενη κουζίνα (ή ανοχή για τον καπνό) και ένα θερμόμετρο κρέατος για να είσαστε απολύτως σίγουροι για το ψήσιμο, μέχρι να γίνετε πιο εξοικειωμένοι.

Λάθος με το αλάτι στις μπριζόλες

Τα 3 βήματα για να μην έχουμε λάθος στο μαγείρεμα της μπριζόλας

Λάβετε υπόψη, ότι οι μπριζόλες θα συνεχίσουν να μαγειρεύονται μόλις αφαιρεθούν από τη φωτιά. Υπάρχουν τρία βασικά βήματα για την τέλεια μπριζόλα. 1) Το κάψιμο. 2) Το μαγείρεμα και 3) Η ξεκούραση.

Αν κόψετε τα φιλέτα σας τη στιγμή που βγαίνουν από το φούρνο σας, ανατρέπετε όλες τις εργασίες που έχετε μόλις κάνει. Η ξεκούραση είναι απολύτως ζωτικής σημασίας για την διατήρηση των υγρών στις μπριζόλες. Κατά τον έλεγχο της θερμοκρασίας, αφαιρέστε τις μπριζόλες μέσα στους πρώτους -15° C του επιπέδου ψησίματος που θέλετε, οπότε για τις σχεδόν άψητες αφαιρέστε τις μπριζόλες στους 46-49 ° C, σκεπάστε και αφήστε τες να ξεκουραστούν. Όσο πιο κοντά μπορέσετε να φτάσετε στο κάτω άκρο του εύρους, τόσο το καλύτερο.

1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 230 ° C. Τοποθετήστε ένα στεγνό, καθαρό τηγάνι από χυτοσίδηρο σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά. Αφού ζεσταθεί, στεγνώστε τις μπριζόλες με μια χαρτοπετσέτα. Απλώστε τις με το φυτικό έλαιο.

2. Μαγειρέψτε τες για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά, χωρίς να τις μετακινείτε καθόλου από τη στιγμή που της τοποθετείτε. Αυτό είναι το κάψιμο, δηλαδή το πρώτο βήμα.

3. Μόλις οι μπριζόλες έχουν ροδίσει από όλες τις πλευρές, βάζετε πάνω σε κάθε φιλέτο από μια κουταλιά της σούπας βούτυρο. Τις τοποθετείτε σε ταψί και μέσα στο φούρνο.

4. Ψήνετε για περίπου 8 λεπτά για τις σχεδόν άψητες, 10 για τις άψητες – μέτρια ψημένες. Χρησιμοποιήστε ένα θερμόμετρο κρέατος, αν δεν είστε σίγουροι. Μόλις οι μπριζόλες φτάσουν στη σωστή θερμοκρασία, τις αφαιρείτε αμέσως από το φούρνο και το ταψί. Τοποθετήστε τις μπριζόλες σε ένα δροσερό πιάτο και καλύψτε τες με αλουμινόχαρτο. Αφήστε τες να ξεκουραστούν για 10-15 λεπτά πριν τις σερβίρετε.