ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ξεχάστε όσα ξέρατε για τις πατάτες τηγανητές: Αυτή είναι η ιδανική σάλτσα που θα τις απογειώσει

Οι τηγανητές πατάτες αλλιώς

Κέτσαπ, μαγιονέζα, μουστάρδα ή όλα αυτά αναμειγμένα μαζί σε μια ροζ σάλτσα, αυτές είναι οι βασικές sauce με τις οποίες συνοδεύουμε τις αγαπημένες μας τηγανητές πατάτες. Και είναι μια χαρά.

AD: mytest

Όταν όμως έχεις την συνταγή για την πιο νόστιμη σάλτσα που έχεις δοκιμάσει ποτέ μαζί με πατατούλες, τι να σου πει η κέτσαπ; Θα χρειαστείτε ελάχιστο χρόνο και πάνω κάτω τα ίδια υλικά, αλλά μόλις βουτήξετε την πρώτη τηγανητή πατάτα στην παρακάτω special sauce, πιστέψτε μας, δεν υπάρχει επιστροφή. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για χωριάτικη τυρόπιτα με γέμιση από 3 τυριά.

Υλικά

  • 1/4 κούπας μαγιονέζα
  • 2κ.σ. κέτσαπ
  • 1κ.γ. ξίδι
  • 1/2κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/2κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση

  • Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και ρυθμίστε τη γεύση όπως τη θέλετε (λίγο πιο καυτερή, λίγο πιο γλυκιά κλπ).
  • Φυλάξτε την sauce σε αεροστεγώς κλεισμένο βάζο μέχρι και για 3 μέρες.

Σοκολατένιος «οίστρος»: Απολαυστική συνταγή για γλυκό ψυγείου με πραλίνα, γκοφρέτα και μπισκότα έτοιμο σε 5′

Γλυκό ψυγείου με πτι μπερ μπισκότα και γκοφρέτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Μία συνταγή που γίνεται μέσα σε λίγα λεπτά. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για γλυκό ψυγείου χωρίς αλεύρι και αυγά.

Υλικά

Για την κρέμα

  • 2 lt γάλα
  • 1/4 φλ. ζάχαρη
  • 8 κ.σ. γεμάτες άνθος αραβοσίτου βανίλια (ή κορν φλάουρ)
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. σοκολάτα πραλίνα τριμμένη (ή γάλακτος)
  • 200 γρ. λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη.

Για το γλυκό

  • 2 συσκ. μπισκότα πτι μπερ (το ένα με επικάλυψη σοκολάτας)
  • 2 γκοφρέτες ψιλοκομμένες
  • 6 κ.σ. λικέρ κρέμα ή σοκολάτα.

Για την επικάλυψη

  • Τριμμένη γκοφρέτα
  • Τρούφα

Εκτέλεση

  • Κρατάμε 1/2 λίτρο γάλα χωριστά και διαλύουμε το κορν φλάουρ.
  • Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε κατσαρόλα με τη ζάχαρη να ζεσταθεί.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρύο γάλα με το κορν φλάουρ στην κατσαρόλα με το ζεστό γάλα.
  • Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να δέσει η κρέμα.
  • Αφού πήξει, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει.
  • Τη χωρίζουμε σε δύο μπολ, όσο ακόμα είναι ζεστή.
  • Στη μισή δόση προσθέτουμε τη σοκολάτα πραλίνα τριμμένη και ανακατεύουμε καλά.
  • Στην άλλη μισή ανακατεύουμε τη λευκή σοκολάτα.
  • Ανακατεύουμε τις κρέμες με σπάτουλα όσο είναι ζεστές για να λιώσουν οι σοκολάτες.
  • Σε μπολ θρυμματίζουμε σε χοντρά κομμάτια τα μπισκότα πτι μπερ και προσθέτουμε τη γκοφρέτα.
  • Τα ραντίζουμε με λικέρ και τα ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε τα μισά μπισκότα στην κρέμα σοκολάτας και ανακατεύουμε να ντυθούν.
  • Τα αδειάζουμε σε πυρέξ σε μία στρώση.
  • Ρίχνουμε τα υπόλοιπα μπισκότα στην κρέμα λευκής σοκολάτας και ανακατεύουμε να ντυθούν.
  • Τα αδειάζουμε σε στρώση πάνω στη σοκολατένια κρέμα.
  • Παγώνουμε μέχρι να κρυώσει τελείως.
  • Σερβίρουμε με ψιλοτριμμένη γκοφρέτα και τρούφα.