Αφράτη και ζουμερή: Χωριάτικη τυρόπιτα ταψιού με τραγανό φύλλο και γέμιση από 3 τυριά

Από γεύση...μούρλια
Τυρόπιτα ταψιού με 4 τυριά. Με ανθότυρο, φέτα και κεφαλοτύρι για κολατσιό στο ολοήμερο ή και για ένα χορταστικό βραδινό. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για μπαμπάτσικη τυρόπιτα της γιαγιάς.
AD: mytest
Υλικά
Για την γέμιση
- Φέτα 125 γραμμάρια τριμμένη
- Ανθοτυρο 125 γραμμάρια τριμμένο
- Κεφαλοτύρι 125 γραμμάρια τριμμένο
Για την μπεσαμέλ
- Γάλα Φρέσκο Μισό λίτρο
- Αλεύρι Για Όλες Τις Χρήσεις 2 μεγάλες κουταλιές της σούπας
- Αλατι Κατά βούληση
- Πιπέρι Κατά βούληση
- Μοσχοκάρυδο Κατά βούληση
- 2 Αυγα
- Ελαιολαδο 2 κουταλιές της σούπας περίπου
Για το άλειμμα
- Ελαιολαδο Λίγο
- Για το πασπάλισμα
- Σουσαμι Κατά βούληση
Οι τυρόπιτες είναι από τις αγαπημένες μας πίτες διότι μας αρέσουν πολλά όλα τα τυριά. Ή τουλάχιστον τα περισσότερα. Ετοιμάσαμε λοιπόν μία τυρόπιτα με έτοιμο φύλλο κουρού, μπεσαμέλ και 4 διαφορετικά είδη τυριών.
Εκτέλεση
- Αρχικά φτιάχνουμε την μπεσαμέλ βάζοντας σε μία κατσαρόλα το φρέσκο γάλα. Το αφήνουμε να ζεσταθεί και προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, το ελαιόλαδο και τα αυγά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ.
- Προσθέτουμε στην μπεσαμέλ την θρυμματισμένη φέτα, το θρυμματισμένο ανθότυρο, το τριμμένο ρεγκάτο και το τριμμένο κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε. Παίρνουμε ένα ταψί του φούρνου, το λαδώνουμε και απλώνουμε από πάνω ένα φύλλο κουρού.
- Από πάνω απλώνουμε την γέμιση και σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο κουρού. Χαράζουμε την τυρόπιτα και την αλείφουμε με ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε για 35 λεπτά στους 220 βαθμούς Κελσίου, ανάλογα και τον φούρνο, πάνω κάτω, στις αντιστάσεις.