Αφράτα και γευστικά χωρίς ψωμί: Το μυστικό για λαχταριστά και ζουμερά μπιφτέκια με λιγότερες θερμίδες

Το υλικό που θα καθορίσει το αποτέλεσμα
Μπορούμε να φτιάξουμε αφράτα μπιφτέκια, χωρίς την προσθήκη ψωμιού; Φυσικά και μπορούμε και το αποτέλεσμα είναι το ίδιο γευστικό αλλά με λιγότερες θερμίδες. Το μυστικό βρίσκεται στην βρώμη.
Με την ευκαιρία, δείτε 4 βασικά βήματα για το ψήσιμο των μπιφτεκιών στα κάρβουνα.
Δείτε αναλυτικά την συνταγή
Υλικά
- 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 2-3 κρεμμύδια ξερά, τριμμένα στον τρίφτη
- 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες ή πολτοποιημένες
- 6-8 κ.σ. νιφάδες βρώμης
- 2 μικρές ντομάτες (αρκετά ώριμες, περασμένες από τον τρίφτη)
- 1 κ.σ. ξύδι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 αυγό
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Ρίγανη
- Λίγο μπούκοβο
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά και το βάζουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο, προκειμένου να βγάλουν τα αρώματα τους.
- Βάζουμε λίγο λάδι στα χέρια μας, πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα τοποθετούμε σε ταψάκι καλυμμένο με αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν καλά και από τις δύο πλευρές.
Μπιφτέκια αλά κρεμ! Μια υπέροχη συνταγή από τον αγαπημένο σεφ Πέτρο Συρίγο
Μπιφτέκια αλά κρεμ! Μια υπέροχη συνταγή για τα πιο αφράτα και νόστιμα μπιφτέκια που έχεις δοκιμάσει ποτέ! Εύκολη συνταγή από τον Πέτρο Συρίγο. Επίσης, δείτε 2 υλικά «σύμμαχοι» για να παραμένουν ζουμερά τα μπιφτέκια σας και μετά το ψησιμο
Υλικά
- 750 γρ κιμά μοσχαρίσιο ελιά (2 φόρες περασμένο από τη μηχανή)
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο στο χέρι
- 100 ml ελαιόλαδο
- 1 Αυγό
- 1 τομάτα τριμμένη
- 300 γρ ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο σε γάλα
- 3 κ.τ.σ Μαιντανο ψιλοκομμένο
- Αλάτι και Πιπέρι
Αφράτα μπιφτέκια – Σάλτσα παρμεζάνας:
- 250 γρ κρέμα γάλακτος
- 300 γρ γάλα
- 250 γρ τριμμένη Παρμεζάνα
- 100 γρ τριμμένη γραβιέρα
- 2 κ.σ. αλεύρι
- 2 κ.σ. βούτυρο φρέσκο
- 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- Αλάτι και πιπέρι
- 2 κ.σ ψιλοκομμένο σχοινόπρασο για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Μουσκεύουμε το ψωμί σε γάλα και στραγγίζουμε καλα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για το μπιφτέκι και τα ανακατεύουμε καλά.
- Βάζουμε το μείγμα του κιμά στο ψυγείο για μια ώρα
Μπιφτέκια αλά κρεμ – σάλτσα Παρμεζάνας:
Σε ένα κατσαρόλάκι βάζουμε το αλεύρι με το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και τα σοτάρουμε για 3 λεπτά.
Σβήνουμε με το γάλα.
Προσθέτουμε την κρεμά γάλακτος και το μοσχοκάρυδο.
Όταν φτάσει σε ένα σημείο πριν χοχλάσει την βγάζουμε από την φωτιά και ενσωματώνουμε σίγα ανακατεύοντας τα τυριά.
Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα αλείφουμε με ελαιόλαδο.
Τα ψήνουμε στο σχαροτηγανο και τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα.
Όταν τα κάνουμε όλα ζεσταίνουμε την σάλτσα παρμεζάνας και τα περιχύνουμε.
Τελειώνουμε πασπαλίζοντας τα με λίγο σχοινόπρασο