ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Καραμελωμένες πατάτες φούρνου: Η συνταγή για τις πιο πορτοκαλένιες πατατουλίτσες που θα θέλετε να φτιάχνετε συνέχεια

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

Οι πατάτες έχουν τόσους τρόπους μαγειρέματος και τόσες διαφορετικές γεύσεις. Είναι χορταστικες και μια καλή επιλογή να συνοδευσουμε κρέας.

AD: mytest

Σε αυτή τη συνταγή θα απολαύσετε τις πιο πορτοκαλένιες πατάτες φούρνου που θα θέλετε να φτιάχνετε συνέχεια. Επίσης, δείτε την συνταγή για Κυκλαδίτικη φρουτάλια με πατάτες και κολοκύθια.

Υλικά

  • 7-8 πατάτες μέτριο μέγεθος
  • Χυμό απο 1 πορτοκάλι
  • Χυμό απο μισό λεμόνι
  • 2 κουτ.σούπας μουστάρδα
  • 1 κουτ.γλυκού μέλι
  • Αλάτι,πιπέρι
  • Μισό κουτ.γλυκού πάπρικα
  • Θυμάρι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Γεμίζουμε μια κατσαρόλα νερό και προσθέτουμε τις πατάτες μας κομμένες να βράσουν για 10 λεπτά.

Παράλληλα σ ένα μπολ προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού,το χυμό λεμονιού,τη μουστάρδα και τέλος το μέλι.Ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν τα υλικά μας.

Σουρώνουμε τις πατάτες τις τοποθετούμε σ ένα πυρεξ και περιχύνουμε με το μείγμα μουστάρδας.Προσθέτουμε αλάτι,πιπέρι,πάπρικα και θυμάρι.Τέλος προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου με σκεπασμένο το πυρεξ με αλουμινόχαρτο.

Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε μέχρι να ξεροψηθουν.

Tip: Ο λόγος που βράζουμε τις πατατες μας είναι για να έχουμε τραγανές πατάτες εξωτερικά και μαλακές εσωτερικά.

Θα προσθέσετε μόνο το μείγμα μουστάρδας.Δεν θα προσθέσετε νερό.

Έτσι οι πατάτες θα αποκτήσουν τη γεύση που θέλουμε.