Πάρτε ζαχαρούχο γάλα, κουβερτούρα και 3 ακόμα υλικά και φτιάξτε το πιο δροσερό γλυκό ψυγείου για τον Δεκαπενταύγουστο

Γρήγορο, νόστιμο και απλό
Η μεγάλη γιορτή του καλοκαιριού έφτασε με την Ελλάδα να γιορτάζει τις Μαρίες και τους Παναγιώτηδες και τα σπίτια να διοργανώνουν οικογενειακά και φιλικά τραπέζια με κάθε λογής μεζέ και γλυκό.
Είναι δυνατόν από το δικό σας τραπέζι να λείψει αυτή η πεντανόστιμη καλοκαιρινή λιχουδιά με μπισκότα, κουβερτούρα και λίγα ακόμα υλικά που είναι έτοιμο στο πι και φί;
Οι καλεσμένοι θα λατρέψουν το συγκεκριμένο γλυκό ψυγείου και όλοι θα μιλούν για αυτό. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για τραγανή τυρόπιτα με φέτα, ανθότυρο και δυόσμο.
Η συνταγή για γλυκό ψυγείου με μπισκότα, σοκολάτα και ζαχαρούχο γάλα
Υλικά
- 2 συσκευασίες μπισκότα πτι μπερ
- 1 γάλα φρέσκο (όσο πάρει)
- 1 κουτί ερμόλ
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 70 γρ. κακάο
- 1 φακελάκι κουβερτούρα τριμμένη
Οδηγίες μαγειρέματος
- Με ένα μίξερ χειρός ανακατεύω πρώτα την σαντιγί ερμόλ με το ζαχαρούχο για 15 λεπτά περίπου ώστε να αφρατέψει καλά στην συνέχεια ρίχνω το μισό κουτί κακάο και χτυπάω για άλλα 3 με 4 λεπτά περίπου.
- Μετά βάζω μια στρώση μπισκότα στο πυρέξ και με μια κουτάλα ρίχνω πολύ λίγο φρέσκο γάλα για να μουλιάσουν λίγο τα μπισκότα (το γάλα να είναι σε θερμοκρασία δωματίου) μετά βάζω με μια ξύλινη κουτάλα μια στρώση από το μείγμα σοκολάτας που έφτιαξα μετά πάλι μπισκότα και λίγο γάλα άλλη μια στρώση (εγώ βάζω 4 στρώσεις μπισκότα)
- Στο τέλος μόλις βάλουμε και την τελευταία στρώση σοκολάτας πασπαλίζετε με την κουβερτούρα τριμμένη.
- Αφήνουμε στο ψυγείο ένα ολόκληρο βράδυ.
Κερασάτος «παράδεισος»: Η… δροσερή συνταγή για το απόλυτο γλυκό ψυγείου του καλοκαιριού!
Αυτό το γλυκό ψυγείου με κεράσι και σοκολάτα είναι θεϊκό και θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Πρέπει να το δοκιμάσετε το, το γρηγορότερο δυνατόν!
Αν θέλετε να εντυπωσιάσετε με μια ξεχωριστή συνταγή για επιδόρπιο, τότε σίγουρα πρέπει να ρίξετε μια ματιά σε αυτή τη συνταγή, αν πάλι δεν είστε και πολύ fan της σοκολάτας, δείτε εδώ το απόλυτο καλοκαιρινό γλυκό με ανανά και μπισκότα.
Θα χρειαστείτε
- 2 κούπες λευκή σοκολάτα
- 1 συσκευασία κρέμα marshmallow
- 3/4 κούπας βούτυρο
- 1/2 κούπα ζάχαρη
- 3/4 κούπα κρέμα γάλακτος πλήρης
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κουταλιά σκόνη ζελέ με γεύσι κεράσι
- 1/2 κούπα ψιλοκομμένα κεράσια
- 280 γρ. μαύρη σοκολάτα κομμένη
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο μαζί με την ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος και μια πρέζα αλάτι. Αφήνουμε να πάρει βράση σε μέτρια φωτιά. Μόλις βράσει, ρίχνουμε την ζελατίνη και ανακατεύουμε.
- 2. Μετά από 5 λεπτά βρασμού, αφαιρούμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
- 3. Ρίχνουμε το μείγμα σε λευκή σοκολάτα και την κρέμα marshmallow σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει ομοιογενές το μείγμα.
- 4. Προσθέτουμε τα κεράσια.
- 5. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψί, που έχουμε απλώσει στην βάση αλουμινόχαρτο.
- 6. Βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
- 7. Στον φούρνο μικροκυμάτων, λιώνουμε την μαύρη σοκολάτα.
- 8. Ρίχνουμε την λιωμένη σοκολάτα πάνω από την κρέμα και βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες ή για όλο το βράδυ. Κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια.