Μαρινάδα για πατάτες φούρνου: Η συνταγή για τις πιο μελωμένες και μαλακές πατατουλίτσες που φάγατε ποτέ

Λιώνουν στο στόμα
Οι πιο νόστιμες πατάτες φούρνου που έχετε δοκιμάσει ποτέ! Δείτε πως να φτιάξετε την πιο τέλεια μαρινάδα για πατάτες φούρνου που γίνονται μελωμένες και μαλακές και λιώνουν στο στόμα. Ιδανικές για συνοδευτικό σε επίσημα και καθημερινά τραπέζια. Παράλληλα, δείτε εδώ το έξυπνο κόλπο του Γιώργου Τσούλη με το αλουμινόχαρτο για να ψηθούν σωστά οι πατάτες στον φούρνο.
Υλικά:
- Λεμονι χυμό από 3
- Μελι 3 κουταλιές
- Μουσταρδα 2 κουταλιές της σούπας
- Ελαιολαδο μισό ποτηράκι του κρασιού
- Κάρυ 1 κ.γ
- Σκορδο Μερικές σκελίδες (ή σκόνη)
- Πάπρικα Κατά βούληση γλυκιά
- Ρίγανη Κατά βούληση
- Αλατι Κατά βούληση
- Πιπέρι Κατά βούληση
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ λιώνουμε το μέλι σε λίγο ζεστό νερό και προσθέτουμε το κάρυ, τον χυμό λεμονιού, την μουστάρδα, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια πασπαλίζουμε με αλάτι και σκόρδο τις πατάτες και ανακατεύουμε καλά.
- Αδειάζουμε τις πατάτες στο μείγμα με το μέλι που έχουμε φτιάξει. Στο τέλος προσθέτουμε την ρίγανη και την πάπρικα και βάζουμε το ταψί στον φούρνο. Ψήνουμε τις πατάτες στους 170 βαθμούς Κελσίου στον αέρα για περίπου 2 ώρες μέχρι να ροδίσουν.
Πηγή: bakemesoftly.blogspot.com
Σούπερ τραγανές πατάτες φούρνου με μείγμα μπαχαρικών και ελαιόλαδου
Το καλοκαίρι είναι η εποχή που αναζητάμε φαγητά εύκολα και χορταστικά, τι καλύτερο λοιπόν από αυτή τη συνταγή;
Οι τηγανητές πατάτες ή οι πατάτες στο φούρνο θεωρούνται από τα εύκολα και γρήγορα πιάτα που μπορεί κανείς να φτιάξει, οι smashed πατάτες όμως αποτελούν το απόλυτο γευστικό πιάτο που μπορεί να παρασκευαστεί χωρίς μεγάλη δυσκολία.
Το μυστικό κρύβεται στο ψήσιμο στο φούρνο και μάλιστα το αποτέλεσμα θα σου θυμίσει τηγανητές πατάτες. Επίσης, δείτε την συνταγή για Κυκλαδίτικη φρουτάλια με πατάτες και κολοκύθια.
Τη συνταγή βρήκαμε στο healthytasteland.gr και μόλις τις δοκιμάσεις θα γίνει η νέα σου εμμονή.
Συνταγή για baby smashed πατάτες στο φούρνο
Υλικά
Για τις πατάτες:
- 750γρ baby πατάτες
- 2-3 κ.σ ελαιόλαδο
- ½ κ.γ κάρυ
- Σκόρδο σε σκόνη
- Ρίγανη
- Αλάτι & πιπέρι
Για το ντιπ:
- 100γρ γιαούρτι
- 1 κ.γ μουστάρδα
- ½ κ.γ κάρυ
- ½ κ.γ μέλι
- ½-1 κ.γ χυμό λεμόνι
- Σκόρδο σε σκόνη
- Αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες, τις μεταφέρουμε σε μια κατσαρόλα με νερό και ανάβουμε το μάτι. Αφού αρχίσει να βράζει το νερό, οι πατάτες μας θα είναι έτοιμες σε 20-25 λεπτά. Με ένα πηρούνι ελέγχουμε αν έχουν μαλακώσει, αλλιώς βράζουμε για λίγο ακόμα.
- Όταν είναι έτοιμες τις στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι και τις απλώνουμε σε ένα ταψί που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί. Όσο είναι ζεστές τις πατάμε με μια σπάτουλα.
- Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τις πατάτες και με ένα πινέλο αλείφουμε την επιφάνειά τους.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200-210°C για περίπου 40-50’ λεπτά μέχρι να τραγανίσουν. Για το ντιπ, απλά ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και είμαστε έτοιμοι να απολαύσουμε τις πατάτες μας.