Νηστίσιμα κεφτεδάκια λαχανικών – Πιο νόστιμα απ’ τα κανονικά

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!
Μία νηστίσιμη συνταγή για αρωματικούς και πεντανόστιμους κεφτέδες λαχανικών. Αυτά τα νηστίσιμα κεφτεδάκια δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από την παραδοσιακή συνταγή με κιμά, αντιθέτως, είναι πολύ γευστικά. Ωστόσο, αν προτιμάτε το κρέας, δείτε εδώ μια συνταγή για μοσχαρίσια κεφτεδάκια.
Υλικά που χρειάζονται
- 4 μεγάλες πατάτες
- 4 κολοκυθάκια
- 3 καρότα
- 1/2 ποτήρι φρυγανιά
- αλάτι
- πιπέρι
- κανέλα
- μαϊντανός
- δυόσμος
- 1/2 ποτήρι αλεύρι
- κρεμμύδι
Απλά βήματα για την εκτέλεση
Πλένουμε τα υλικά μας και έπειτα τρίβουμε τις πατάτες, τα κολοκύθια και τα καρότα και τα σουρώνουμε ώστε να βγάλουν τα υγρά τους.
Στη συνέχεια τα τοποθετούμε σε μία λεκάνη μαζί με τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλεύρι και τα πλάθουμε.
Θεϊκή νηστίσιμη τυρόπιτα με λίγα υλικά – Λαχταριστή και εύκολη συνταγή που φτιάχνεται στη στιγμή!
Το Athensmagazine.gr σας προτείνει να φτιάξετε αυτή τη λαχταριστή και ταυτόχρονα νόστιμη συνταγή για νηστίσιμη τυρόπιτα. Πρόκειται για το απόλυτο σνακ! Θα ξετρελαθείτε! Ωστόσο, αν δεν νηστεύετε, δείτε εδώ τη συνταγή για Κοζανίτικη τυρόπιτα με μόλις 5 υλικά.
Υλικά
Για τη ζύμη
- 2 φλ. Αλεύρι γοχ
- 1/2 φλ. Ελαιόλαδο
- 2 κ.γ. Αλάτι
- 1 κ.γ. Ξύδι
- 1 1/2-2 φλ. χλιαρό νερό
Για τη γέμιση
- 1/2 φλ. Τριμμένο τυρί άσπρο νηστίσιμο
- 3/4 φλ. Τριμμένο τυρί κίτρινο νηστίσιμο
- 1 φλ. Ψιλοκομμένα μανιτάρια ή πιπεριές (προαιρετικά)
- 1/2 φλ. Ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά κρεμμυδάκι, άνηθο, μαϊντανό
- Δυόσμο, θυμάρι, βασιλικό
Εκτέλεση
- Μέσα σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη εκτός από το νερό που το ρίχνουμε λίγο λίγο και ζυμώνουμε μέχρι που η ζύμη να γίνει συμπαγής και να μην κολλάει στα χέρια. Έπειτα τυλίγουμε το ζυμάρι σε λαδόκολλα ή το βάζουμε σε ένα γυάλινο μπολ και το τυλίγουμε με μια πετσέτα.
- Το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά.
- Στη συνέχεια σε τραπέζι ή πάγκο που έχουμε λίγο αλευρώσει χωρίζουμε τη ζύμη στη μέση. Ανοίγουμε 2 φύλλα με τον πλάστη. Τοποθετούμε το ένα φύλλο σένα πυρέξ που έχουμε λαδώσει.
- Προσθέτουμε το μείγμα με τα τυριά και έπειτα το άλλο φύλλο το τοποθετούμε από πάνω από τη γέμιση.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει το φύλλο.
Πηγή: cookpad.com