Καλοκαιρινή εμμονή: Πανεύκολο γλυκό ψυγείου με μπισκότα, ζαχαρούχο γάλα και σοκολάτα γάλακτος

Συνταγή που συναρπάζει
Αυτό το πανεύκολο γλυκό ψυγείου – αφού έχει μόνο 4 υλικά – πραγματικά θα σου φέρει… γευστικό οργασμό! Έχει μέσα ζαχαρούχο γάλα και σοκολάτα γάλακτος και… θα γίνει η καλοκαιρινή σου εμμονή. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για σοκολατένια τρουφάκια με κεράσι.
AD: mytest
Αυτό το γλυκό φτιάχνεται σε χρόνο dt. Δυστυχώς δεν γνωρίζουμε τον/τη δημιουργό της συνταγής γιατί με τόσες αναπαραγωγές, έχει χαθεί, αν ωστόσο γνωρίζετε τον εμπνευστή του, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να του αποδώσουμε τα εύσημα.
Υλικά
- 1 πακέτο μπισκότα
- 500 γρ σοκολάτα γάλακτος
- 1 καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα
- 1 μακρόστενη φόρμα αλουμινίου μιας χρήσεως
Εκτέλεση
- Λιώνουμε τη σοκολάτα και καλύπτουμε μια στρώση στο πάτο και στα πλαϊνά της φόρμας (φόρμα αλουμινένια μιας χρήσης από το σούπερ μάρκετ) ιδανικά με το πίσω μέρος ενός κουταλιού.
- Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει το βγάζουμε και ξαναπερνάμε άλλη μια στρώση με το πίσω μέρος ενός κουταλιού.
- Ανακατεύουμε καλά το ζαχαρουχο και βάζουμε 2 με 3 κουταλιές να καλυφθεί ο πάτος.
- Από πάνω στρώνουμε μπισκότα στο μάκρος και πάνω από τα μπισκότα πάλι καραμελωμενο ζαχαρουχο και δυο τρεις κουταλιές σοκολάτα και συνεχίζουμε μέχρι πάνω στρώσεις
- Κρατάμε 2κουτ. σούπας καραμελωμενο ζαχαρουχο για διακόσμηση και την περισσότερη σοκολάτα για τον πάτο της φόρμας.
- Παγώνουμε και αναποδογυρίζουμε τη φόρμα σε πιατέλα σκίζοντας τη φόρμα αλουμινίου.
Το αγαπημένο μας γλυκό ψυγείου σε πρωτότυπη εκδοχή: Κορμός σοκολάτας με ζαχαρούχο γάλα, ξηρούς καρπούς και μπισκότα
Απ’ τα πιο δημπφιλή γλυκίσματα της σπιτικής ζαχαροπλαστικής εδώ και δεκαετίες. Συνταγή για σπιτικό κορμό, μωσαϊκό ή «σαλάμι» με κουβερτούρα, πτι μπερ, κονιάκ και καρύδια. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για πανεύκολο γιαουρτογλυκό με μέλι.
Υλικά Συνταγής
- 300 γρ. μπισκότα πτι μπερ ή μιράντα θρυμματισμένα με το χέρι
- 250 γρ. βούτυρο αγελαδινό
- 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
- 30 γρ. άχνη ζάχαρη
- 1 ποτηράκι κονιάκ
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 150 γρ. καρυδόψιχα χονδροκομμένη
- κακάο για πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο. Την αδειάζετε σε μεγάλο μπολ, προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύετε καλά μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
- Προσθέτετε το κονιάκ και στη συνέχεια τα μπισκότα, την άχνη και τα καρύδια και ανακατεύετε.
- Μεταφέρετε το μείγμα σε αντικολλητικό χαρτί (λαδόκολλα) που έχετε πασαπλίσει με κακάο. Του δίνετε κυλινδρικό σχήμα με τα χέρια. Τυλίγετε σφιχτά με το χαρτί σε ρολό, το ξανατυλίγετε και με αλουμινόχαρτο και το βάζετε στην κατάψυξη για αρκετές ώρες πριν το σερβίρετε κομμένο σε φέτες.