ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Το γλυκό «αντίδοτο» στον καύσωνα: Παγωτό με μπανάνα, ζαχαρούχο γάλα και 2 ακόμα υλικά έτοιμο στο τσακ μπαμ

Γευστική και καλοκαιρινή απόλαυση

Το καλοκαίρι βρίσκεται στο απόγειό του με τον καύσωνα να καραδοκεί. Πόσοι δεν αποζητούν μέσα στην ημέρα ένα δροσερό γλυκό ψυγείου, μία γρανίτα ή ακόμα καλύτερα ένα παγωτό; Με την ευκαιρία, δείτε το πιο εύκολο γλυκό ψυγείου με 5 υλικά.

AD: mytest

Η απάντηση είναι όλοι και για να μην μας τρώνε οι αποστάσεις πέρα δόθε για να προμηθευόμαστε, υπάρχει μία σπιτική συνταγή για παγωτό μπανάνα που θα λατρέψετε όλοι και ετοιμάζεται σε λίγα λεπτά.

Υλικά

  • 4-5 μέτριες, ώριμες μπανάνες
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 350 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 βανίλια

Εκτέλεση

  • Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να γίνει αφράτη σαντιγί. Λιώνετε τις μπανάνες στο μπλέντερ και τις ρίχνετε στη σαντιγί μαζί με το ζαχαρούχο γάλα και τη βανίλια. Χτυπάτε λίγο ακόμη μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.
  • Μεταφέρετε το μείγμα σε δοχείο κατάλληλο για παγωτό. Καταψύχετε για 2 ώρες ή μέχρι να μισοπαγώσει.
  • Βγάζετε το παγωτό από την κατάψυξη και το χτυπάτε με το μίξερ για 30’’.
  • Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία κατάψυξης και χτυπήματος με το μίξερ άλλες δύο φορές. Τέλος αφήνετε το παγωτό να παγώσει για άλλες 3 ώρες ή όσο χρειάζεται ο καταψύκτης σας μέχρι να σταθεροποιηθεί το παγωτό τελείως.

Σοκολατένιο «μεγαλούργημα»: Απολαυστική συνταγή για γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα, βατόμουρα και σοκολάτα έτοιμο στο πι και φι

Εύκολο και πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου με σοκολάτα μας προτείνει η σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Πιο κάτω τα υλικά και η εκτέλεση. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για λαχταριστό γλυκό ψυγείου με λευκή σοκολάτα από τον Άκη Πετρετζίκη.

Υλικά

  • 150 γρ. κουβερτούρα 54% κακάο
  • 1 συσκ. ζαχαρούχο γάλα (400 γραμ.)
  • 1 υγρή βανίλια ή μία κάψουλα βανίλιας

Για την επικάλυψη:

  • 500 γρ. τυρί κρέμα μασκαρπόνε
  • 2 φλ. άχνη ζάχαρη
  • 1 ½ κ.σ. κρέμα γάλακτος ή εβαπορέ γάλα
  • Κόκκινα βατόμουρα
  • 100 γρ. σοκολάτα λευκή

Για τη σοκολατένια βάση:

  • Βάζουμε σε μπολ το ζαχαρούχο γάλα, τη βανίλια και τη σοκολάτα.
  • Τα βάζουμε σε μπεν μαρί μέχρι να ομογενοποιηθούν και να λιώσει τελείως η σοκολάτα ή τα λιώνουμε στα μικροκύματα.
  • Αδειάζουμε σε μια στρώση τη σοκολατένια κρέμα στο πυρέξ.
  • Το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες μέχρι να παγώσει και να σταθεροποιηθεί.

Για την επικάλυψη:

  • Σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά (μασκαρπόνε, άχνη, κρέμα γάλακτος) εκτός από τη λευκή σοκολάτα και τα βατόμουρα.
  • Τα χτυπάμε με μίξερ χειρός σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να γίνουν κρέμα.
  • Ελέγχουμε την πυκνότητα και τη ρευστότητα της κρέμας, προσθέτοντας άχνη ή λίγη κρέμα γάλακτος. Η σύστασή της πρέπει να θυμίζει σαντιγί.
  • Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στη σοκολάτα σε μια στρώση.

Για το σερβίρισμα:

  • Γαρνίρουμε όλη την επιφάνεια με κόκκινα βατόμουρα σε σειρές να καλυφθεί όλη η επιφάνεια.
  • Πασπαλίζουμε το γλυκό με τις σταγόνες λευκής σοκολάτας.
  • Παγώνουμε το γλυκό μας να σταθεροποιηθεί.
  • Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.