Μακαρόνια με κιμά από Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Η αξεπέραστη συνταγή και το κόλπο με το γιαούρτι

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!
Μια αξεπέραστη συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου για μακαρόνια με κιμά έρχεται για να μας ενθουσιάσει. Η γνωστή μαγείρισσα μοιράστηκε το κόλπο της με το γιαούρτι.
Αν ωστόσο έχετε όρεξη για γλυκό, μπορείτε να δείτε τη συνταγή της για πουτίγκα με σάλτσα φράουλας.
Υλικά
Για τα μακαρόνια με κιμά, μελιτζάνα και γιαούρτι
- 500 γρ. σπαγγέτι
- 4 μικρές μελιτζάνες τσακώνικες
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο (μία φορά περασμένο)
- 1 φλ. κόκκινο ξηρό κρασί
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 κόκκινη πιπεριά (κομμένη σε καρεδάκια)
- 6 ώριμες ντομάτες (κομμένες σε καρεδάκια)
- Αλάτι
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 1 πρέζα/ες ζάχαρη
- 1/2 ματσ. μαϊντανό
- 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
Εκτέλεση
Για τις μελιτζάνες
Πλένουμε πρώτα τις μελιτζάνες.
Αφαιρούμε λωρίδες από τις φλούδες τους, να γίνουν ριγέ, και τις κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες.
Τις βάζουμε σε μπολ και τις περιχύνουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο.
Τις ψήνουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα για τα μακαρόνια με σάλτσα κιμά και μελιτζάνα με γιαούρτι, στους 200°C για 8′-10′, να μαλακώσουν.
Τις αφήνουμε στην άκρη.
Για τη σάλτσα κιμά
Σε τηγάνι, σε 2 κ.σ. ελαιόλαδο ροδίζουμε τον κιμά για 5’, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 2′-3′ να πάρει βράση.
Σε κατσαρόλα, στο υπόλοιπο ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά για 3′-4′, να μαλακώσουν ελαφρά.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τη ζάχαρη.
Αδειάζουμε τον κιμά με όλους τους χυμούς του τηγανιού και τις ψημένες μελιτζάνες στη σάλτσα ντομάτας.
Σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10’.
Για τη μακαρονάδα
Στο μεταξύ, έχουμε βράσει τα ζυμαρικά για τη μακαρονάδα και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.
Τα περιχύνουμε με τη μισή σάλτσα κιμά και το γιαούρτι.
Ανακατεύουμε πολύ καλά, τα σερβίρουμε σε πιατέλα και από πάνω περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα κιμά.
Τέλος πασπαλίζουμε τη μακαρονάδα με κιμά και μελιτζάνα, με φρέσκο μαϊντανό.