Θα τη φτιάχνετε ξανά και ξανά: Η πιο «ιδιαίτερη» τυρόπιτα με άνηθο, μέλι και μαυροκούκι

Η πιο λαχταριστή συνταγή!
Η τυρόπιτα είναι ένα αγαπημένο σνακ μικρών και μεγάλων που μπορεί να καταναλωθεί όλες τις ώρες και φυσικά να συνοδεύσει τα οικογενειακά μας τραπέζια.
Για εσάς που είστε λάτρεις των πιο ιδιαίτερων γεύσεων, τo Athensmagazine.gr έψαξε και βρήκε για εσάς την πιο νόστιμη συνταγή με άνηθο, μέλι και μαυροκούκι. Αν πάλι προτιμάτε τα γλυκά, δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και maltesers.
Υλικά (για 15 μερίδες)
- 700 γρ. φέτα
- 2 μεγάλα αβγά
- 4 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
- 4 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 συσκευασία έτοιμη σφολιάτα
- 1-2 κ.σ. μαυροκούκι
- Πιπέρι κατά βούληση
- 2-3 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο για το γαρνίρισμα
Διαδικασία
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Λιώνουμε τη φέτα, με ένα πιρούνι ή με τα χέρια, σε ένα μεγάλο μπολ.
- Χτυπάμε το ένα αβγό σε ένα μικρότερο μπολ και το ρίχνουμε στη φέτα, μαζί με τον άνηθο, το γιαούρτι και λίγο πιπέρι.
- Ανακατεύουμε.
- Απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και πάνω βάζουμε ένα φύλλο της σφολιάτας. Χτυπάμε και το δεύτερο αβγό σε ένα μπολάκι και αλείφουμε τη σφολιάτα.
- Απλώνουμε από πάνω τη γέμιση αφήνοντας ένα μικρό περιθώριο γύρω-γύρω για να μπορούμε να την κλείσουμε.
- Διπλώνουμε το περιθώριο που αφήσαμε ίσα-ίσα πάνω από τη γέμιση. Το αλείφουμε με αβγό και από πάνω βάζουμε το δεύτερο φύλλο. Αν περισσεύει πολύ από το ταψί, το κόβουμε με ένα μαχαίρι.
- Ο,τι περισσεύει το διπλώνουμε από κάτω από την πίτα. Αλείφουμε με αβγό όλη την πίτα και πασπαλίζουμε με μαυροκούκι.
- Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει ωραία. Προτού σερβίρουμε της ρίχνουμε από πάνω μέλι θυμαρίσιο.
Πηγή: tovima.gr
Δεν υπάρχει πιτσιρίκι που να μη τρώει αυτήν την τυρόπιτα
Δοκιμάστε την πιο εύκολη συνταγή για σπιτική τυρόπιτα που φτιάχνεται πολύ γρήγορα και όλα τα παιδιά θα ξετρελαθούν. Είναι η γνωστή τεμπελοτυρόπιτα!
Αν θέλετε κάτι διαφορετικό σας έχουμε και συνταγή για τυρόπιτα με κασέρι, φέτα, γραβιέρα!
Υλικα
- 600 γρ φέτα
- 4 αυγά,
- 1/2 λίτρο γάλα,
- 200 γρ (1 κεσεδάκι δηλ) γιαούρτι στραγγιστό,
- ενάμιση κεσέ του γιαουρτιού αλεύρι,
- πιπέρι
- 1/2 κεσέ τριμμένη φρυγανιά.
- λίγο μοσχοκάρυδο
- 100 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
Εκτέλεση
Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί, το πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά. Χτυπάμε τα αυγά,προσθέτουμε το γιαούρτι,το,γάλα το πιπέρι, το βούτυρο λιωμένο τη φέτα,το μοσχοκάρυδο,το αλεύρι το πιπέρι και το αλάτι.
Απλώνουμε το μείγμα και τέλος ρίχνουμε λίγο λαδάκι η βούτυρο στην επιφάνεια και τριμμένη φρυγανιά.
Ψήνεται στους 180 για 45΄περίπου.
Αλατάκι εγώ δε βάζω εσείς εάν θέλετε προσθέστε ελάχιστο .Tου πάνε πολύ και οι κόκκινες πιπεριές!