ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

«Μπαμπάτσικη» τυρόπιτα στο τηγάνι: Ιδανική για τις λιγούρες στο γραφείο

Θα σας τρέχουν τα σάλια!

Σήμερα ετοιμάσαμε για εσάς μία πεντανόστιμη, αφράτη και λαχταριστή τυρόπιτα στο τηγάνι για το γραφείο. Την γεμίσαμε με φέτα, ανθότυρο και γκούντα και ξετρελαθήκαμε. Είναι μία φανταστική ιδέα για ορεκτικό στα επίσημα και στα γιορτινά μας τραπέζια αφού μοιάζει πολύ με το τυροπιτάρι. Με την ευκαιρία, δείτε συνταγή για αρωματική τυρόπιτα από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο

AD: mytest

Όμως μπορούμε να την φτιάξουμε για κάθε περίσταση. Το ανθότυρο, η φέτα και η γκούντα είναι ένας μοναδικός συνδυασμός και είναι αυτά τα υλικά που κάνουν την συγκεκριμένη τυρόπιτα αξεπέραστη.

Υλικά

  • Αλεύρι Για Όλες Τις Χρήσεις 600-700 γραμμάρια
  • Γάλα Φρέσκο 300 γραμμάρια
  • Βουτυρο 100 γραμμάρια
  • Αυγά 2
  • Ζάχαρη 2 κουταλάκια του γλυκού
  • Αλάτι 1 κουταλάκι του γλυκού
  • Ξερή Μαγιά 10 γραμμάρια

Για τη γέμιση

  • Φέτα 300 γραμμάρια
  • Ανθοτυρο 200 γραμμάρια
  • Γκούντα 200 γραμμάρια τριμμένη

Για το άλειμμα

Βουτυρο 50-100 γραμμάρια

Δοκιμάστε την και θα μας θυμηθείτε!

Το φαγητό των παιδικών μας χρόνων: Πατάτες με αυγά στο τηγάνι

Πατάτες με αυγά στο τηγάνι, το απόλυτο comfort food! Ιδανική συνταγή για όσους αναζητούν ένα εύκολο και απόλυτα γευστικό μεζέ. Συνοδεύουμε με τριμμένη φέτα για ακόμη πιο λαχταριστό αποτέλεσμα. Με την ευκαιρία, δείτε εδώ πόση ώρα μπορείτε να αφήσετε τις καθαρισμένες πατάτες στο νερό

Υλικά

  • 4 πατάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες
  • 4 αυγά
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 100 γρ. τριμμένη φέτα

Εκτέλεση

Πηγή: unsplash.com

Σε μεγάλο και βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το σπορέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Όταν κάψει καλά τηγανίζουμε τις πατάτες σε δόσεις, προσέχοντας να μη γεμίσουμε υπερβολικά το τηγάνι με πατάτες.

Λίγο πριν ετοιμαστεί η τελευταία δόση με πατάτες, τηγανίζουμε τα αυγά.

Σε ξεχωριστό τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.

Όταν κάψει καλά σπάμε μέσα τα αυγά. Αφήνουμε να τηγανιστούν για 6-7 λεπτά.

Με κουτάλι ρίχνουμε καυτό ελαιόλαδο από το τηγάνι στους κρόκους ανάλογα πόσο σφιχτά τα θέλουμε.

Εναλλακτικά μπορούμε να καλύψουμε το τηγάνι με ένα καπάκι για να τηγανιστούν ομοιόμορφα τα αυγά.

Σερβίρουμε τις πατάτες σε πιάτο και καλύπτουμε από πάνω με τα αυγά ρίχνοντάς τα απευθείας από το τηγάνι.

Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε αμέσως.

Συνοδεύουμε με τριμμένη φέτα.