ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μερικοί τα προτιμούν καυτερά: Κεφτεδάκια με σκόρδο από τον Σταύρο Βαρθαλίτη

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

Πικάντικα κεφτεδάκια από τον αγαπημένο μας σεφ Σταύρο Βαρθαλίτη. Το κόλπο με το σκόρδο για ένα λαχταριστό αποτέλεσμα. Θα ξετρελάνουν τους πάντες. Με την ευκαιρία, δείτε συνταγή για αρωματικά κεφτεδάκια από Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

AD: mytest

Υλικά

  • 400 γρ. Ανάμεικτο κιμά
  • 100 γρ. Τριμμένη φρυγανιά
  • 1 Ξερό κρεμμύδι
  • 1 Σκελίδα σκόρδο
  • 1 Αυγό
  • 20 γρ. Δυόσμο
  • 20 γρ. Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλεύρι γ.ο.χ. για το πανάρισμα
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα

  • 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
  • 1 Ξερό κρεμμύδι
  • 1 Σκελίδα σκόρδο
  • 5 γρ. Αποξηραμένο θυμάρι
  • 5 γρ. Γλυκό μπούκοβο
  • 1 Πιπεριά τσίλι
  • 400 γρ. Ντομάτα κονκασέ
  • 100 γρ. Νερό
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το δυόσμο.

Τα προσθέτουμε σε ένα μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά για τα κεφτεδάκια και ζυμώνουμε πολύ καλά.

Πλάθουμε τα κεφτεδάκια και πανάρουμε με αλεύρι για όλες τις χρήσεις.

Σε ένα καυτό τηγάνι προσθέτουμε το ηλιέλαιο και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια για 5 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Για τη σάλτσα

Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά ψιλοκομμένα το τσίλι, το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2 λεπτά.

Προσθέτουμε τις ντομάτες κονκασέ και το νερό.

Μόλις η σάλτσα πάρει μια βράση, προσθέτουμε και το μπούκοβο, το θυμάρι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι κι αλάτι.

Μαγειρεύουμε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά, για 10 λεπτά.

Ρίχνουμε στη σάλτσα και τα κεφτεδάκια να πάρουν μια βράση και σερβίρουμε.