ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Aτομικά φλαν από Γιώργο Τσούλη: Η πιο γρήγορη συνταγή γλυκού με το κόλπο στη μεμβράνη

Πεντανόστιμο!

Ο Γιώργος Τσούλης μοιράστηκε την πιο γρήγορη συνταγή γλυκού για ατομικά φλαν και αποκάλυψε το κόλπο με τη μεμβράνη.

AD: mytest

Αν ωστόσο θέλετε κάτι αλμυρό μπορείτε να δείτε τη συνταγή του για τυρόπιτα κουρού.

Υλικά

  • 500 ml γάλα
  • 2 κρόκους αυγού, + 1 για το άλειμμα
  • 50 γρ. κορν φλάουρ
  • 40 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C στον αέρα.

Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να πήξει η κρέμα.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ.

Καλύπτουμε με μεμβράνη, αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε 6 κομμάτια.

Αλείφουμε με τον κρόκο και ψήνουμε στον φούρνο για 20 λεπτά.

Tip: Βάζουμε τη μεμβράνη για να ξεκολλήσει το μείγμα από το μπολ πιο εύκολα.

Παραδεισένια γεύση από τον Γιώργο Τσούλη: Συνταγή για τάρτα με κρέμα και φράουλες που θυμίζει μαμά

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το άρωμα μιας φρεσκοψημένης τάρτας! Δοκιμάστε αυτή τη φανταστική τάρτα με κρέμα και φράουλες από τον σεφ Γιώργο Τσούλη. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή του Γιώργου Τσούλη για τρουφάκια με φουντούκια και πραλίνα.

ΥΛΙΚΑ

Για την βάση

  • 400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 150 γρ. βούτυρο, παγωμένο και κομμένο σε κυβάκια
  • 5 ml νερό
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 αυγά μεσαία

Για την γέμιση

  • 500 ml γάλα
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 70 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 2 αυγά μεσαία
  • 250 γρ. φράουλες, κομμένες στην μέση

Για το σερβίρισμα

Ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα.
  • Για την βάση: Στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το βούτυρο. Χτυπάμε με το φτερό, μέχρι να μοιάζει το μείγμα σαν βρεγμένη άμμο.
  • Έπειτα, προσθέτουμε το νερό, το εκχύλισμα βανίλιας, τα αυγά και χτυπάμε μέχρι να δημιουργήσουμε μια λεία ζύμη.
  • Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη, την αφαιρούμε από τον κάδο του μίξερ και την χωρίζουμε στη μέση. Απλώνουμε το ένα κομμάτι ζύμης στον πάτο και στα πλαϊνά μιας στρογγυλής φόρμας 24 εκ. και αφήνουμε στην άκρη.

Για τη γέμιση: Στη συνέχεια, τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το αλεύρι και τα αυγά. Σιγοβράζουμε και ανακατεύουμε συνεχώς με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να πήξει η κρέμα.

  • Μόλις είναι έτοιμη η κρέμα, την αδειάζουμε πάνω από τη βάση στη φόρμα, την απλώνουμε ομοιόμορφα και τοποθετούμε τις φράουλες από πάνω.
  • Έπειτα, κόβουμε το άλλο κομμάτι ζύμης σε κομμάτια με τα χέρια και τοποθετούμε τα κομμάτια ενδιάμεσα από τις φράουλες, σαν βραχάκια.
  • Ψήνουμε για 30-35 λεπτά, μέχρι να χρυσαφίσει η ζύμη.
  • Μόλις είναι έτοιμη η τάρτα, αφαιρούμε από τον φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.