Μεσογειακή μακαρονάδα από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο με σκόρδο, ελαιόλαδο και μαιντανό

Γεύση που δεν μπορείς να ξεχάσεις
Μεσογειακή μακαρονάδα από τα χεράκια του Δημήτρη Σκαρμούτσου με σκόρδο, μαιντανό και ελαιόλαδο και το σπίτι σας θα μυρίσει Ελλάδα. Μια γευστική συνταγή που θα αγαπήσουν όσοι την δοκιμάσουν. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για μακαρόνια από τον Βασίλη Καλλίδη.
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. ζυμαρικά σπαγγέτι
- αλάτι, κατά βούληση
- 1 ½ φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, Χρυσελιά
- 6 σκελίδες σκόρδο
- 2 καυτερές πιπεριές τσίλι, κομμένες σε ροδέλες
- 1 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 1 ½ φλ. παρμεζάνα, τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα μαγειρεύουμε αλ ντέντε, 3 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες του πακέτου.
- Όσο βράζουν τα ζυμαρικά, πολτοποιούμε τις σκελίδες του σκόρδου.
- Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε το σκόρδο σε δυνατή φωτιά για 1-2 λεπτά.
- Προσθέτουμε τις καυτερές πιπεριές, το μαϊντανό και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά ακόμη.
- Στραγγίζουμε τα σπαγγέτι και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Αλατίζουμε και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν οι γεύσεις.
- Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Μακαρονάδα χωριάτικη από τον Πέτρο Συρίγο: Το μυστικό με τη φέτα που την κάνει «μούρλια»
Η συνταγή για χωριάτικη μακαρονάδα με ντομάτα, ελιές και φέτα από τον Πέτρο Συρίγο θα σας μείνει αξέχαστη! Τι πιο παραδοσιακό, νόστιμο, γρήγορο και ελαφρύ γεύμα για όλες τις ώρες; Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή του Πάνου Ιωαννίδη για εναλλακτικά μακαρόνια με κιμά.
Υλικά
- 300 γρ πέννες
- 1 λευκό κρεμμύδι
- 1/2 πιπεριά πράσινη
- 1/2 πιπεριά κόκκινη
- 1/2 σκ. σκόρδο
- 15 τοματινια
- 1/3 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
- 2 τριμμένες τομάτες ή 5κτς χυμό τομάτα
- 2 κτς μαιντανο ψιλοκομμένο
- 2 τμχ λουκάνικο προαιρετικά
- 200 γρ φέτα χοντροσπασμενη
- 3 κτς ελιές χωρίς κουκούτσι
- 2 κτς κάπαρη ψιλοκομμένη
- Αλάτι, πιπέρι, μπουκοβο
Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά μας 2 λεπτά λιγότερο απ ότι μας αναγράφει η συσκευασία.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές που έχουμε κόψει ζουλιέν λεπτο(λεπτές κάθετες φετες).
Προσθέτουμε το σκόρδο, τα τοματινια και όταν μαλακώσουν σβήνουμε με κρασί.
Αν θέλουμε και το λουκάνικο ξεκινάμε από αυτό.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τον χυμό τομάτας, τις ελιές, την κάπαρη αλάτι, πιπέρι μπουκοβο, τα ζυμαρικά και λίγο νερό από τα ζυμαρικά που έχουμε κρατήσει.
Ανακατεύουμε προσθέτουμε τον μαιντανο και σερβίρουμε με χοντροσπασμενη φέτα.