«Δροσιά» από Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Γλυκό του κουταλιού καρότο – Το αρωματικό που το κάνει πεντανόστιμο

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!
Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μοιράστηκε μια συνταγή για γλυκό του κουταλιού καρότο και αποκάλυψε το αρωματικό που το κάνει πεντανόστιμο.
Αν ωστόσο έχετε όρεξη για κάτι αλμυρό, μπορείτε να δείτε τη συνταγή για μπιφτέκια με κιμά από ζυγούρι.
Υλικά
- 700 γραµ καρότο χοντροτριμμένο ή ψιλοκομμένο σε στικς
- 500 γραµ ζάχαρη κρυσταλλική
- 2 ζουμερά πορτοκάλια
- 1 φλ χυμός καρότο ή νερό που έβρασαν τα καρότα
- φλούδα 1 πορτοκαλιού
- 1 κλωνάρι αρμπαρόριζα
- δυόσμο ή βασιλικό
- 1/2 λεμόνι (χυμός)
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο χρόνος προετοιμασίας είναι περίπου 5 λεπτά, ενώ η ολοκλήρωση της συνταγής είναι γύρω στα 25. Με την ευκαιρία, αυτή είναι η συνταγή για το πιο ελαφρύ τιραμισού χωρίς αυγά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.
Εκτέλεση
Καθάρισε τα καρότα.
Αφού τρίψεις ή ψιλοκόψεις τα καρότα σου, βάλε τα σε κατσαρόλα με νερό ίσα να τα σκεπάζει και βράσε τα για 5’.
Στράγγισε τα σε σουρωτήρι και κράτησε 1 φλ. νερό από το βρασμένο καρότο.
Πίεσε τα καρότα στο σουρωτήρι, να φύγουν όλα τα υγρά.
Τα καρότα είναι πλέον στεγνά.
Σε μια κατσαρόλα βάλε την ζάχαρη, το νερό από το βρασμένο καρότο, τον χυμό από τα πορτοκάλια, την φλούδα πορτοκαλιού και βράσε το σιρόπι σε μέτρια φωτιά για 5’ μέχρι να πυκνώσει.
Τότε, ρίξε μέσα στο σιρόπι το βρασμένο καρότο και βράσε το γλυκό καρότο σε μέτρια φωτιά για περίπου 20’.
Προς το τέλος του βρασμού ρίξε τον χυμό λεμονιού και την αρμπαρόριζα ή άλλο βότανο.
Ελέγχουμε αν έδεσε το σιρόπι σωστά. Αν όχι, αφήνουμε να κρυώσει τελείως το γλυκό στην κατσαρόλα και ξανά βράζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να δέσει το σιρόπι.