Σοκολατένια «πρόκληση» από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο: Τάρτα με σοκολάτα και μπισκοτένια βάση σκέτο ποίημα

Την ορέγεστε;
Για μια ακόμη ημέρα ο Δημήτρης Σκαρμούτσος παρουσίασε μέσα από την εκπομπή «Πρωινό μας» με την Φαίη Σκορδά τις ονειρεμένες του συνταγές. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για γλυκό ψυγείου από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη.
Αυτή τη φορά ο γνωστός σεφ ετοίμασε μία σοκολατένια τάρτα με μπισκοτένια βάση σκέτη «κόλαση» που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
Δείτε την συνταγή στο βίντεο που ακολουθεί:
Πατάτες του «παραδείσου» από τον Γιώργο Τσούλη: Ακαταμάχητη συνταγή για τηγανητές πατάτες με σάλτσα «έκπληξη»
Ο σεφ Γιώργος Τσούλης σας δείχνει πως να φτιάξετε τις πιο νόστιμες, τραγανές τηγανητές πατάτες με σάλτσα τσένταρ μπύρας, λουκάνικα, μπέικον και καραμελωμένα κρεμμύδια! Ένα φανταστικό πιάτο με πλούσιες γεύσεις που θα αρέσει ιδιαίτερα στην παρέα σας! Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για τέλειες τηγανητές πατάτες.
ΥΛΙΚΑ
Για τις πατάτες
- 4 πατάτες με τη φλούδα, πλυμένες και κομμένες σε χοντρά, μακριά στικς
- Χυμό από 1 λεμόνι
- Αλάτι
- Ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
Για τα λουκάνικα
- 250 ml ξανθιά μπίρα
- 250 ml ζωμό λαχανικών
- 4 λευκά λουκάνικα Γερμανίας
Για τη σάλτσα τσένταρ με μπύρα
- 40 γρ. βούτυρο
- 40 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 150 γρ. τσένταρ, τριμμένο
Για το σερβίρισμα
- 4 φέτες μπέικον, ψημένες και κομμένες σε μικρά κομματάκια
- 200 γρ. καραμελωμένα κρεμμύδια
Δροσερή σαλάτα ζυμαρικών από τον Γιώργο Τσούλη: Η πιο καλοκαιρινή συνταγή με μακαρόνια «βιδάκια», κοτόπουλο και 1 υλικό «έκπληξη» που απογειώνει την νοστιμιά
Γευστική σαλάτα με κοτόπουλο και φυστικοβούτυρο με φουσίλι. Ένα δροσερό, γευστικό και ελαφρύ πιάτο για όλη την οικογένεια από τον Γιώργο Τσούλη. Η συνταγή που πρέπει να δοκιμάσεις οπωδήποτε. Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο στο βράσιμο των μακαρονιών.
ΥΛΙΚΑ
Για το κοτόπουλο:
- 2 στήθη κοτόπουλο
- 3 κ.σ. σόγια
- 1 κ.σ. τζίντζερ, τριμμένο
- 2 κ.σ. λάδι
Για το dressing:
- 130 γρ. φυστικοβούτυρο
- ½ χυμό λάιμ
- 1 κ.σ. σόγια
- 1 κ.σ. ρυζόξιδο
- 2 κ.γ. σριράτσα
- 6 κ.σ. νερό
Για τη σαλάτα:
- 250 γρ. μακαρόνια φουσίλι
- 1 καρότο, τριμμένο
- 1 αγγούρι, κομμένο σε ροδέλες
- 2 κρεμμύδια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- ¼ μάτσο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με αρκετά αλατισμένο νερό σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να βράσει.
- Ρίχνουμε μέσα τα φουσίλι και τα βράζουμε για 7-8 λεπτά και κρατάμε λίγο από το νερό.
- Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για το κοτόπουλο και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
- Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για το dressing και το αφήνουμε στην άκρη.
- Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί.
- Βάζουμε στο τηγάνι τα κοτόπουλα και τα σοτάρουμε καλά.
Προσθέτουμε το dressing και λίγο από το νερό από τα μακαρόνια και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια σάλτσα.
-
Τέλος, αδειάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.