Brunch στο σπίτι: Αυγά χτυπητά στο τηγάνι με ξερό ανθότυρο και σπανάκι

Φτιάξτε το και θα μας θυμηθείτε!
Ένα πιάτο που γίνεται με ανθότυρο, σπανάκι και αυγά, εύκολα και γρήγορα και μυρίζει καλοκαίρι. Iδανικό για Brunch. Με την ευκαιρία, δείτε συνταγή για την πιο νόστιμη και υγιεινή εκδοχή της ομελέτας.
Υλικά
- 8 αυγά
- 2 κ. σ. γιαούρτι
- αλάτι και πιπέρι
- 2-3 κ. σ. ελαιόλαδο
- 500 γρ νεαρό σπανάκι
- 6 κ. σ. ξερό ανθότυρο
- 1 κ. σ. ψιλοκομμένο άνηθο
- 1 κ. σ. ψιλοκομμένο μάραθο
- αλάτι-πιπέρι
- πάπρικα ή μπούκοβο (όσο καυτερό θέλουμε)
Εκτέλεση
Χτυπάμε ελαφρά το γιαούρτι με 1 από τα αυγά και λίγο αλάτι μέχρι να ανακατευτούν και να ομογενοποιηθούν.
Σπάμε και τα υπόλοιπα αυγά και τα ρίχνουμε στο μείγμα, χωρίς να τα ανακατέψουμε πολύ.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το σπανάκι για 1 λεπτό μέχρι να μαραθεί λιγάκι, προσθέτουμε τον άνηθο και το μάραθο και στη συνέχεια ρίχνουμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε με την σπάτουλα για να τους επιτρέψουμε να πήξουν όπως οι ομελέτες.
Ενώ είναι ακόμα ελαφρώς υγρά, τα απομακρύνουμε το σκεύος από τη φωτιά και πασπαλίζουμε από πάνω τον ανθότυρο, τρίβουμε πιπέρι και προσθέτουμε το μπούκοβο ή την πάπρικα.
Σερβίρουμε αμέσως.