Η συνταγή της ημέρας: Λαζάνια με πλούσια γέμιση από κιμά, μπεσαμέλ και μανιτάρια

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!
Το Athensmagazine.gr για σήμερα προτείνει λαζάνια με κιμά, μπεσαμέλ και μανιτάρια. Μια gourmet και γευστική πρόταση για να κλέψετε τις εντυπώσεις σε κάθε περίσταση που θέλετε να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα! Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για πεντανόστιμα μακαρόνια με κόκκινη σάλτα από τον Γιάννη Αποστολάκη.
Υλικά
- 12 πλάκες λαζάνια
- 350 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
- 250 γρ. μανιτάρια
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 150 γρ., ψιλοκομμένα φρέσκια ντομάτα ή ντοματάκια κονσέρβας
- λίγη ζάχαρη
- 300 γρ., τριμμένα, ανάμεικτα κεφαλογραβιέρα και κασέρι
- 4 φλιτζάνια του τσαγιού μπεσαμέλ, έτοιμη ή σπιτική
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι, λίγο μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε το λάδι σε μικρό κατσαρολάκι και σοτάρετε τον κιμά μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτετε τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια ψιλοκομμένα και ανακατεύετε καλά. Συνεχίζετε το σοτάρισμα 2’-3’. Ρίχνετε την ντομάτα ή τα ντοματάκια, λίγη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και λίγο ζεστό νερό. Σιγοβράζετε 35’ μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
Μοιράζετε την μπεσαμέλ σε δύο μέρη. Απλώνετε μικρή ποσότητα του ενός μέρους της μπεσαμέλ σ’ ένα ορθογώνιο ταψί. Καλύπτετε την μπεσαμέλ με 4 πλάκες λαζάνια και από πάνω βάζετε πάλι λίγη μπεσαμέλ και μετά μια στρώση από το μείγμα του κιμά. Πασπαλίζετε με λίγα απ’ τα τυριά. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
Ανακατεύετε το δεύτερο μισό της μπεσαμέλ με τα υπόλοιπα τυριά και το αλατοπίπερο. Την απλώνετε στην επιφάνεια του φαγητού. Ψήνετε για 40’ ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Αφήνετε 20’ να κρυώσει πριν σερβίρετε.