ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η πιο εύκολη συνταγή: Λαχταριστά τυροπιτάκια σφολιάτας, έτοιμα σε λίγα λεπτά

θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

Πανεύκολη συνταγή για τα καλύτερα τυροπιτάκια με φύλλο σφολιάτας και γέμιση φέτας. Είναι τα ιδανικά τυροπιτάκια για να εκπλήξετε ευχάριστα τους καλεσμένους σας. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για τυρόπιτα με τραγανό φύλλο και τέσσερα τυριά από τον Βασίλη Καλλίδη!

AD: mytest

Υλικά συνταγής

  • 1 φυλλο σφολιάτας
  • 300γρ. φέτα
  • ½ κ.γ. πιπέρι
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 2 αυγά (1 ολόκληρο και 1 ασπράδι)
  • 4 κ.σ. γάλα και λίγο ακόμη για άλειμμα
  • 1 κ.σ. βούτυρο

Διαδικασία συνταγής

Ετοιμάζουμε τη ζύμη σε μπόλ. Τρίβουμε την φέτα, προσθέτουμε το 1 αυγό χτυπημένο, το πιπέρι, την ρίγανη, και τις 4 κουταλιές γάλα. Ανακατεύουμε καλά.

Κόβουμε τη σφολιάτα σε 15 τετράγωνα κομμάτια και βάζουμε στο κέντρο κάθε κομματιού 1 κουταλιά γέμιση. Χτυπάμε με πηρούνι το ασπράδι και αλείφουμε περιμετρικά κάθε κομμάτι. Κλείνουμε σε τρίγωνο.

Αλείφουμε με βούτυρο ένα ταψί φούρνου και βάζουμε τα τυροπιτάκια. Στη συνέχεια αλείφουμε τα τυροπιτάκια με λίγο γάλα. Ψήνουμε για 15 με 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200οC, στον αέρα μέχρι να ροδίσουν τα τυροπιτάκια. Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς και αφαιρούμε από το ταψί.

Τυρόπιτα της τεμπέλας: Εύκολη, γρήγορη και λαχταριστή συνταγή, έτοιμη σε λίγα λεπτά

Κάποιες φορές δεν έχουμε ούτε τον χρόνο, ούτε τη διάθεση να μαγειρέψουμε. Γι΄αυτό και ψάχνουμε εύκολες συνταγές όπως αυτή την τυρόπιτα της τεμπέλας που φτιάχνεται μέσα σε λίγα λεπτά. Με την ευκαιρία, δείτε πώς να φτιάξετε την απολαυστική τραγανή πίτα που «μυρίζει» σπιτική θαλπωρή.

Για να τη φτιάξετε θα χρειαστείτε:

  • ½ ποτηριού λάδι
  • ½ ποτηριού γάλα
  • 1 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 4 αυγά
  • 350γρ φέτα
  • 150γρ ανθότυρο
  • 250γρ κεφαλοτύρι (ή γραβιέρα) τριμμένο
  • Πιπέρι

Διαδικασία

Χοντροκόβουμε τα λευκά τυριά με τα χέρια μας σε ένα μπωλ κι έπειτα προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Τα αυγά τα χτυπάμε ξεχωριστά σε ένα πιατάκι, δεν τα προσθέτουμε απευθείας μέσα στο μίγμα. Με τον τρόπο αυτό σε περίπτωση που κάποιο είναι χαλασμένο γλιτώνουμε από το να πετάξουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Ανακατεύουμε πολύ καλά και ρίχνουμε το χυλωμένο μίγμα στο πυρέξ. Ψήνουμε στους 185°C στον αέρα για περίπου 50-55 λεπτά, μέχρι η πίτα μας να αποκτήσει μια ωραία κρούστα από πάνω. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε σε κομμάτια.

Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε σε κομμάτια.