ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τυρόπιτα «ομελέτα» στον φούρνο με ζαμπόν – Έτοιμη σε ελάχιστα λεπτά

Μούρλια!

Μια συνταγή για μια ομελέτα-τυρόπιτα φούρνου, με ζαμπόν και τυρί που θα ενθουσιάσει όλη την οικογένεια. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για τυρόπιτα εύκολη και πολύ οικονομική.

AD: mytest

Υλικά

  • 25 γρ. ζαμπόν, ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού [180 γρ.] τριμμένο τυρί [της αρεσκείας σας, φέτα ή γκούντα ή τσένταρ ή γραβιέρα]
  • 1/3 φλ. τσαγιού αλεύρι [50 γρ.] που φουσκώνει μόνο του
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού [375 ml] γάλα
  • 4 αβγά
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C και βουτυρώστε μια ταρτιέρα ή ταψάκι 25 εκ. περίπου.
  • Σε ένα μπολ βάζετε, το ζαμπόν, το κρεμμύδι, το τυρί, το αλεύρι, το αλατοπίπερο και τα ανακατεύετε να ομογενοποιηθούν. Τα μεταφέρετε στη βουτυρωμένη ταρτιέρα και τα απλώνετε ισομερώς.
  • Στο μπόλ χτυπάτε καλά τα αβγά, προσθέτετε το γάλα, ανακατεύετε και περιχύνετε το μείγμα αλευριού της ταρτιέρας φροντίζοντας να πάει παντού.
  • Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 40′ περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε ζεστό ή και κρύο.

Τυρόπιτα ομελέτα

Τυρόπιτα της τεμπέλας: Εύκολη, γρήγορη και λαχταριστή συνταγή, έτοιμη σε λίγα λεπτά

Κάποιες φορές δεν έχουμε ούτε τον χρόνο, ούτε τη διάθεση να μαγειρέψουμε. Γι΄αυτό και ψάχνουμε εύκολες συνταγές όπως αυτή την τυρόπιτα της τεμπέλας που φτιάχνεται μέσα σε λίγα λεπτά. Με την ευκαιρία, δείτε πώς να φτιάξετε την απολαυστική τραγανή πίτα που «μυρίζει» σπιτική θαλπωρή.

Για να τη φτιάξετε θα χρειαστείτε:

  • ½ ποτηριού λάδι
  • ½ ποτηριού γάλα
  • 1 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 4 αυγά
  • 350γρ φέτα
  • 150γρ ανθότυρο
  • 250γρ κεφαλοτύρι (ή γραβιέρα) τριμμένο
  • Πιπέρι

Διαδικασία

Χοντροκόβουμε τα λευκά τυριά με τα χέρια μας σε ένα μπωλ κι έπειτα προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Τα αυγά τα χτυπάμε ξεχωριστά σε ένα πιατάκι, δεν τα προσθέτουμε απευθείας μέσα στο μίγμα. Με τον τρόπο αυτό σε περίπτωση που κάποιο είναι χαλασμένο γλιτώνουμε από το να πετάξουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Ανακατεύουμε πολύ καλά και ρίχνουμε το χυλωμένο μίγμα στο πυρέξ. Ψήνουμε στους 185°C στον αέρα για περίπου 50-55 λεπτά, μέχρι η πίτα μας να αποκτήσει μια ωραία κρούστα από πάνω. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε σε κομμάτια. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε σε κομμάτια.