Το γλυκό της Πρωτομαγιάς: Μια σοκολασμένη συνταγή με παντεσπάνι και σοκολατένια σαντιγί

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!
Το Athensmagazine.gr έψαξε και βρήκε για εσάς το πιο νόστιμο γλυκό ψυγείου για την Πρωτομαγιά με παντεσπάνι και σοκολατένια σαντιγί. Θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι! Με την ευκαιρία, δείτε την “μπανανένια” συνταγή για γλυκό ψυγείου με σοκολάτα και 4 ακόμα υλικά.
Υλικά
Παντεσπάνι
8 αυγά, 1 1/2 ποτήρι του νερού ζάχαρη, 2 ποτήρια του νερού φαριναπ, 1 μπεικιν, ξύσμα λεμονιού, 3 κουταλιες σουπας κακάο, 10 κουταλιες σουπας νερό, 2 βανιλιες
Σιρόπι
- 2 1/2 ποτήρια του νερού νερό
- 2 1/2 ποτήρια του νερού ζάχαρη
- 1 βανίλια
- Κρέμα
- 2 ερμολ, 2 ζαχαρουχο, 1 1/2 κουβερτούρα
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα και τους κρόκους με τη ζάχαρη. Ρίχνουμε το μπεικιν στο αλεύρι και ανακατευω ολα τα υλικά. Στο τελος βάζουμε τη μαρέγκα και ανακατευω χωρις μίξερ. Ρίχνουμε το μισό και λίγο παραπάνω χυλό στο ταψί (νούμερο 40)
Και στο υπόλοιπο βαζουμε το κακάο και το ριχνουμε από πάνω. Ψηνουμε στους 180 για 25 λεπτα στον αέρα.
Οταν κρυώσει το χωρίζουμε στη μέση, σιροπιαζουμε και ρίχνουμε τη μισή κρέμα.
Σκεπαζουμε , σιροπιαζουμε πάλι και βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα. Επανω τριβουμε μισή κουβερτούρα.