ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

“Μπανανένια” συνταγή για γλυκό ψυγείου με σοκολάτα και 4 ακόμα υλικά

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

Εύκολο και λαχταριστό γλυκό ψυγείου με σοκολάτα και μπανάνα. Ένας συνδυασμός που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για ανοιξιάτικο γλυκό ψυγείου με καφέ, ζαχαρούχο γάλα και 2 ακόμα υλικά.

AD: mytest

Υλικά

  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (400 γρ.)
  • 1 συσκευασία μόρφατ
  • 1 πακέτο μπισκότα τύπου digestive
  • 4 μπανάνες, ώριμες, μεσαίου μεγέθους
  • 100 γρ. τρούφα
  • 1 κουβερτούρα, τριμμένη στη χοντρή μεριά του τρίφτη

Εκτέλεση

  • Για το γλυκό ψυγείου με σοκολάτα και μπανάνα ξεκινάμε και χτυπάμε στο μίξερ, με το σύρμα, το ζαχαρούχο γάλα με τη μόρφατ, μέχρι να γίνουν σαν σαντιγί.
  • Θρυμματίζουμε με τα χέρια μας σε ένα μπολ τα μπισκότα και κόβουμε τις μπανάνες σε μικρά κομματάκια.
  • Προσθέτουμε την τρούφα και ανακατεύουμε καλά.
  • Καλύπτουμε με μια μεμβράνη και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο (για 2 ώρες).
  • Πασπαλίζουμε το γλυκό με την τριμμένη σοκολάτα.
  • Κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε.

Σοκολατογλυκό ψυγείου με 2 υλικά – Χωρίς ζάχαρη, έτοιμο σε 5 λεπτά! (Video)

 γλυκά ψυγείου είναι η ιδανική λύση για να ικανοποιήσουμε τις γλυκές μας λιγούρες, ενώ συγχρόνως η παρασκευή τους είναι εύκολη και γρήγορη! Ωστόσο, πολλοί από εμάς δεν επιτρέπουμε στον εαυτό μας «παρασπονδίες» όσον αφορά τη διατροφή μας και την κατανάλωση ζάχαρης, ειδικά εν όψει του καλοκαιριού.

Γι’ αυτό κι εμείς βρήκαμε μία λαχταριστή συνταγή για το πιο ελαφρύ και νόστιμο σοκολατογλυκό ψυγείου με μπανάνα και σοκολάτα. Χωρίς ζάχαρη, αλεύρι και γάλα μπορείτε εύκολα και οικονομικά να φτιάξετε το νόστιμο γλυκό στο πι και φι και το αποτέλεσμα σίγουρα θα σας ενθουσιάσει. Παράλληλα, δείτε εδώ την συνταγή για μια πεντανόστιμη και κρεμώδη κρεμ καραμελέ.

Yλικά:

  • 300 γραμμάρια αποφλοιωμένες μπανάνες (ώριμες)
  • 200 γρ σοκολάτα

Εκτέλεση:

  • Αλέθουμε τις μπανάνες σε πουρέ με ένα μπλέντερ χειρός ή με ένα πιρούνι.
  • Λιώνουμε τη σοκολάτα σε ένα μπεν μαρί και ανακατεύουμε με το μείγμα μπανάνας.
  • Προαιρετικά προσθέτουμε 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα.
  • Ανακατεύουμε καλά. Κατά τη διάρκεια του ανακατέματος το μείγμα αρχίζει να πήζει.
  • Περιχύνουμε το μείγμα στη φόρμα μας και το αφήνουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες.

Δείτε το βίντεο εκτέλεσης της συνταγής:

Εύκολο γλυκό ψυγείου με φράουλες – Φτιάξτε το πιο ελαφρύ και δροσερό τσίζκεϊκ

Ένα ατομικό τσίζκεικ είναι πάντοτε η ιδανική επιλογή για να ικανοποιήσουμε τις γλυκές μας λιγούρες, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για μία σπιτική συνταγή. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για γλυκό ψυγείου μπισκότων με μαύρη σοκολάτα και φουντούκια.

Δεν είναι τυχαίο που το τσίζκεικ είναι ένα από τα δημοφιλέστερα γλυκά παγκοσμίως. Είναι κρεμώδες, δροσερό, ελαφρύ και πενανόστιμο χωρίς να είναι λιγωτικό.

Ωστόσο, για όσους από εμάς προσέχουμε τη διατροφή μας, το γλυκό αυτό έδεσμα είναι μία παρασπονδία που δεν επιτρέπουμε στον εαυτό μας. Τι κι αν σας λέγαμε όμως πως βρήκαμε την πιο υγιεινή εκδοχή του αγαπημένου γλυκού, χωρίς ζάχαρη και με λίγα λιπαρά;

Ψάχνοντας την τέλεια συνταγή, πέσαμε πάνω σε μια τέλεια ιδέα της διαιτολόγου Αλεξάνδρας Κοντοδήμου για το πιο γρήγορο και υγιεινό τσίζκεικ που μπορείς να φτιάξεις.

Γίνεται πανεύκολα με λίγα και απλά υλικά ενώ το αποτέλεσμα είναι λαχταριστό, που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.

Υλικά

Για 2 μερίδες

Για το μείγμα:

  • 300γρ στραγγιστό γιαούρτι 2%
  • 60γρ τυρί κρέμα light
  • χυμό και ξύσμα από 1 lime
  • λίγες σταγόνες στέβια
  • 1 μπάρα all bran αλεσμένη

Για τη μαρμελάδα:

  • 500γρ φράουλες ή παγωμένα φρούτα του δάσους
  • 2 κ.σ μέλι
  • 2 κ.σ σπόροι τσια
  • 50ml νερό
  • μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού
  • λίγες σταγόνες στέβια
  • 1 μπάρα all bran αλεσμένη

Eκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε τις φράουλες τις οποίες τις έχουμε κόψει προηγουμένως σε μικρότερα κομμάτια

Βράζουμε τις φράουλες σε μέτρια θερμοκρασία προσθέτοντας σταδιακά νερό και τις λιώνουμε με τη βοήθεια ενός πιρουνιού

Μόλις λιώσουν εντελώς αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το μέλι, λίγο χυμό λεμονιού και τους σπόρους chia και αφήνουμε το μείγμα ένα μισάωρο μέχρι διογκωθούν οι σπόροι

Μοιράζεις την μπάρα και το μείγμα σε δυο ποτήρια και προσθέτεις την μαρμελάδα.