Μπιφτέκια «λουκούμι»: Το μυστικό μείγμα με το γάλα για άψογο αποτέλεσμα στην κουζίνα

Δε θα τα ξαναφτιάξετε αλλιώς!
Τα μυστικά στον τομέα της μαγειρικής δεν σταματούν ποτέ και πάντα μας εκπλήσσουν. Ακόμη και για το πιο απλό φαγητό υπάρχει ένα μυστικό που θα το αναβαθμίσει, όπως τα μπιφτέκια.
Μπορεί θεωρητικά να ανήκει στην κατηγορία με τα απλά φαγητά που μπορεί να φτιάξει κι ένας εργένης ή ένας φοιτητής αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν κάποια σημεία “κλειδιά” που θα απογειώσουν την γεύση τους. Αυτό όμως δεν είναι το μοναδικό μυστικό για τα τέλεια μπιφτέκια, δείτε εδώ τα μυστικά των μεγαλύτερων σεφ.
Θέλετε τα πιο αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια; Η λύση είναι απλούστατη και κρύβεται στο γάλα. Προσθέστε στον κιμά σας περίπου 3 κουταλιές της σούπας γάλα φρέσκο ή εβαπορέ και τα μπιφτέκια σας θα γίνουν τόσο αφράτα που ούτε καν περιμένατε.
Ο λόγος είναι πως το γάλα προσδίδει την απαραίτητη υγρασία και παράλληλα σπάει τις ίνες του κιμά με αποτέλεσμα να τον “μαλακώνει“.
Με αυτήν τη συνταγή, θα φτιάξετε τα καλύτερα μοσχαρίσια μπιφτέκια που έχετε φάει ποτέ
Το Athensmagazine.gr έχει για εσάς μια λαχταριστή συνταγή. Φτιάξτε αυτά τα μοσχαρίσια μπιφτέκια και θα μας θυμηθείτε. Πρόκειται για μια συνταγή που θα λατρέψει όλη η οικογένεια. Σε περίπτωση όμως, που δε θέλετε να φάτε κρέας, δείτε εδώ συνταγή για χορτομπιφτέκια.
Υλικά:
Για τα μπιφτέκια:
- 700 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 1 αβγό
- 1/4 φλιτζάνι τριμμένο κρεμμύδι
- 1/4 φλιτζάνι τριμμένο ψωμί
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1/4 κ.γ. πιπέρι
- 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
- 170 γραμμάρια μανιτάρια σε φέτες
- 1 1/2 φλιτζάνι ζωμό βοδινού
- 1 συσκευασία για καφέ σάλτσα
- 1 κ.γ. Κέτσαπ (προαιρετικά)
- 1 κ. γ. Μουστάρδα Ντιζόν (προαιρετικά)
- 2 κ.σ. νισεστέ
Εκτέλεση:
- Ανακατέψτε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια και φτιάξτε μικρά μπιφτεκάκια με πάχος 2 εκατοστά.
- Βάλτε μια στρώση κρεμμύδια και μανιτάρια στον αργό μάγειρα.
- Μπορείτε να βάλετε τα ωμά μπιφτέκια κατευθείαν μέσα στον αργό μάγειρα, αλλά σας προτείνουμε να τα ροδίσετε λίγο σε ένα τηγάνι για γεύση.
- Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το νισεστέ ρίξτε από πάνω το κρέας και τα λαχανικά. Μαγειρέψτε τα σε χαμηλή φωτιά για 5 ώρες.
- Βγάλτε τα μπιφτέκια. Γυρίστε το στο δυνατό, ρίξτε το νισεστέ και αφήστε το να μαγειρευτεί μέχρι να πήξει.
- Προσθέστε μέσα τα μπιφτέκια και καλύψτε τα με την σάλτσα πριν σερβίρετε.