ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ανοιξιάτικη συνταγή: Λεμονογλυκό ψυγείου με λεμόνι, γιαούρτι και 2 ακόμα υλικά έτοιμο σε 5′

Γευστική όαση

Ένα από τα γλυκά που φέρνουν στο μυαλό μας τις παιδικές μας αναμνήσεις είναι σίγουρα το λεμονογλυκό ψυγείου. Ένα γλυκό που οι περισσότερες μαμάδες και γιαγιάδες φτιάχνουν τους καλοκαιρινούς μήνες μιας και είναι εύκολο, γρήγορο, γευστικό και απίστευτα δροσιστικό. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για εναλλακτικό εκμέκ με τσουρέκι που περίσσεψε από το Πάσχα.

AD: mytest

Αν θέλεις και εσύ να το φτιάξεις, θα χρειαστείς μόνο 4 υλικά και 5 λεπτά για την εκτέλεση της συνταγής, όσο για το γευστικό αποτέλεσμα, θα σε ενθουσιάσει.

Υλικά

  • 2 συσκευασίες σφολιατίνια
  • 1-2 λεμόνια ή λάιμ
  • 400 γρ κρύα φυτική κρέμα γάλακτος (πράσινη )
  • 300 γρ γιαούρτι στραγγιστό

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι μαζί με το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε (μπορούμε να προσθέσουμε και 1-2 κ.σ χυμό από το λεμόνι). Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε την κρύα φυτική κρέμα γάλακτος μέχρι να κάνει απαλές κορυφές.
  • Προσθέτουμε το γιαούρτι στην χτυπημένη κρέμα και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα η μια κουτάλα μέχρι γίνει παχύ και βελούδινο. Σε ένα ταψί 25*25 περίπου κάνουμε μια στρώση από τα σφολιατίνια.
  • Πασπαλίζουμε με λίγο χυμό λεμονιού εάν θέλουμε και έπειτα στρώνουμε τη μισή κρέμα. Επαναλαμβάνουμε για ακόμη μια φορά. Βάζουμε στο ψυγείο το γλυκό για 1-2 ώρες μέχρι να κρυώσει. Διακοσμούμε με λίγα σπασμένα σφολιατινια και ξύσμα λεμονιού.

Μετα-πασχαλινή απόλαυση: Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με μαρμελάδα έτοιμο σε 5′

Πανεύκολο νηστίσιμο γλυκό ψυγείου σοκολάτας, χωρίς αυγά, χωρίς βούτυρο, ελαφρύ και πεντανόστιμο. Μία συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για νηστίσιμο γλυκό ψυγείου από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Υλικά

  • 750 γρ μπισκότα
  • 2 κτσ μαρμελάδα φράουλα
  • 250 γρ νερό

Για την κρέμα σοκολάτας:

  • 200 γρ. νερό
  • 120 γρ. κορν φλάουρ
  • 80 γρ. κακάο σκόνη
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 2 βανιλίνες
  • 200 γρ. κουβερτούρα

Για το στόλισμα:

  • 400 γρ vegan bitter πραλίνα φουντουκιού με σοκολάτα

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε την μαρμελάδα φράουλα μαζί με το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά η μαρμελάδα.
  • Βουτάμε ένα – ένα τα μπισκότα digestive και τα στρώνουμε σε ένα ταψί 25χ30 εκατοστά.
  • Κόβουμε με το μαχαίρι σε μικρά κομμάτια την κουβερτούρα.
  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, το κακάο, το κορν φλάουρ, την ζάχαρη, τις βανιλίνες και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
  • Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε και την κουβερτούρα ανακατεύοντας πολύ καλά το μείγμα.
  • Ρίχνουμε την μισή ποσότητα της κρέμας πάνω από τα μπισκότα την στρώνουμε ομοιόμορφα και συνεχίζουμε με την επόμενη στρώση.
  • Προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα την στρώνουμε ομοιόμορφα και συνεχίζουμε με την 3η και τελευταία στρώση των μπισκότων.
  • Σε έναν φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί ζεσταίνουμε την νηστίσιμη bitter πραλίνα σοκολάτας (Για να γίνει ρευστή και να μπορέσουμε να την δουλέψουμε) και την ρίχνουμε πάνω από τα μπισκότα.
  • Στρώνουμε ομοιόμορφα και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
  • Κόβουμε σε κομμάτια και το πιο νόστιμο και νηστίσιμο γλυκό ψυγείου σοκολάτας είναι έτοιμο να το απολαύσετε.