Οικονομικό και απόλυτα γευστικό: Πανεύκολο γλυκό ψυγείου με φρυγανιά και κρέμα

Η πιο απλή εκτέλεση
Το γλυκό με φρυγανιά και κρέμα είναι ένα ιδιαίτερα γευστικό και εύκολο γλυκό, που χρειάζεται λίγα και οικονομικά υλικά για να δημιουργηθεί.
Η εκτέλεση της συνταγής του γλυκού ψυγείου
– Βαζουμε στο πυρξ η στο ταψι (30χ27ν) μια σειρα φρυγανιες στο πατο. Βραζουμε 2 ποτηρια νερο με 2 ποτηρια ζαχαρη για 4 λεπτα και σιροπιαζουμε καυτο με κουταλι σιγα-σιγα.
– Κάνουμε και μια κρέμα, με 1 λίτρο γάλα, πέντε κουταλιές της σούπας ζάχαρη ,120 γραμμάρια κορν φλάουρ και τη ρίχνουμε σιγά-σιγά πάνω στις φρυγανιές.
– Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.
– Χτυπάμε τη σαντιγί. Συγκεκριμένα, τα 2 φακελάκια γκαρνι, όπως γράφει η συσκευασία.
– Στη συνέχεια, βάζουμε τη σαντιγί απαλά πάνω στην κρύα κρέμα
Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για νηστίσιμο γλυκό ψυγείου από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.
Η εκτέλεση της συνταγής για το γλάσσο
– Βάζουμε 250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί και σπάμε μέσα 250 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος ή και απλή μαύρη κουβερτούρα.
– Ανακατεύουμε μόλις πήξει κατεβάζουμε και ρίχνουμε μέσα 1 κουταλιά της σούπας βιτάμ.
– Ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να κρυώσει και στην συνέχεια το ρίχνουμε σιγά-σιγά πάνω στην σαντιγί.
– Τέλος, το βάζουμε στο ψυγείο.
Πηγή: i-diakopes.gr
Μετα-πασχαλινή απόλαυση: Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με μαρμελάδα έτοιμο σε 5′
Πανεύκολο νηστίσιμο γλυκό ψυγείου σοκολάτας, χωρίς αυγά, χωρίς βούτυρο, ελαφρύ και πεντανόστιμο. Μία συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
Υλικά
- 750 γρ μπισκότα
- 2 κτσ μαρμελάδα φράουλα
- 250 γρ νερό
Για την κρέμα σοκολάτας:
- 200 γρ. νερό
- 120 γρ. κορν φλάουρ
- 80 γρ. κακάο σκόνη
- 250 γρ. ζάχαρη
- 2 βανιλίνες
- 200 γρ. κουβερτούρα
Για το στόλισμα:
- 400 γρ vegan bitter πραλίνα φουντουκιού με σοκολάτα
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε την μαρμελάδα φράουλα μαζί με το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά η μαρμελάδα.
- Βουτάμε ένα – ένα τα μπισκότα digestive και τα στρώνουμε σε ένα ταψί 25χ30 εκατοστά.
- Κόβουμε με το μαχαίρι σε μικρά κομμάτια την κουβερτούρα.
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, το κακάο, το κορν φλάουρ, την ζάχαρη, τις βανιλίνες και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
- Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε και την κουβερτούρα ανακατεύοντας πολύ καλά το μείγμα.
- Ρίχνουμε την μισή ποσότητα της κρέμας πάνω από τα μπισκότα την στρώνουμε ομοιόμορφα και συνεχίζουμε με την επόμενη στρώση.
- Προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα την στρώνουμε ομοιόμορφα και συνεχίζουμε με την 3η και τελευταία στρώση των μπισκότων.
- Σε έναν φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί ζεσταίνουμε την νηστίσιμη bitter πραλίνα σοκολάτας (Για να γίνει ρευστή και να μπορέσουμε να την δουλέψουμε) και την ρίχνουμε πάνω από τα μπισκότα.
- Στρώνουμε ομοιόμορφα και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
- Κόβουμε σε κομμάτια και το πιο νόστιμο και νηστίσιμο γλυκό ψυγείου σοκολάτας είναι έτοιμο να το απολαύσετε.