ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Οικονομικό και απόλυτα γευστικό: Πανεύκολο γλυκό ψυγείου με φρυγανιά και κρέμα

Η πιο απλή εκτέλεση

Το γλυκό με φρυγανιά και κρέμα είναι ένα ιδιαίτερα γευστικό και εύκολο γλυκό, που χρειάζεται λίγα και οικονομικά υλικά για να δημιουργηθεί.

AD: mytest

Η εκτέλεση της συνταγής του γλυκού ψυγείου

– Βαζουμε στο πυρξ η στο ταψι (30χ27ν) μια σειρα φρυγανιες στο πατο. Βραζουμε 2 ποτηρια νερο με 2 ποτηρια ζαχαρη για 4 λεπτα και σιροπιαζουμε καυτο με κουταλι σιγα-σιγα.

– Κάνουμε και μια κρέμα, με 1 λίτρο γάλα, πέντε κουταλιές της σούπας ζάχαρη ,120 γραμμάρια κορν φλάουρ και τη ρίχνουμε σιγά-σιγά πάνω στις φρυγανιές.

– Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.

– Χτυπάμε τη σαντιγί. Συγκεκριμένα, τα 2 φακελάκια γκαρνι, όπως γράφει η συσκευασία.
– Στη συνέχεια, βάζουμε τη σαντιγί απαλά πάνω στην κρύα κρέμα

Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για νηστίσιμο γλυκό ψυγείου από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Η εκτέλεση της συνταγής για το γλάσσο

– Βάζουμε 250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί και σπάμε μέσα 250 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος ή και απλή μαύρη κουβερτούρα.

– Ανακατεύουμε μόλις πήξει κατεβάζουμε και ρίχνουμε μέσα 1 κουταλιά της σούπας βιτάμ.

– Ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να κρυώσει και στην συνέχεια το ρίχνουμε σιγά-σιγά πάνω στην σαντιγί.

– Τέλος, το βάζουμε στο ψυγείο.

Πηγή: i-diakopes.gr

Μετα-πασχαλινή απόλαυση: Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με μαρμελάδα έτοιμο σε 5′

Πανεύκολο νηστίσιμο γλυκό ψυγείου σοκολάτας, χωρίς αυγά, χωρίς βούτυρο, ελαφρύ και πεντανόστιμο. Μία συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Υλικά

  • 750 γρ μπισκότα
  • 2 κτσ μαρμελάδα φράουλα
  • 250 γρ νερό

Για την κρέμα σοκολάτας:

  • 200 γρ. νερό
  • 120 γρ. κορν φλάουρ
  • 80 γρ. κακάο σκόνη
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 2 βανιλίνες
  • 200 γρ. κουβερτούρα

Για το στόλισμα:

  • 400 γρ vegan bitter πραλίνα φουντουκιού με σοκολάτα

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε την μαρμελάδα φράουλα μαζί με το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά η μαρμελάδα.
  • Βουτάμε ένα – ένα τα μπισκότα digestive και τα στρώνουμε σε ένα ταψί 25χ30 εκατοστά.
  • Κόβουμε με το μαχαίρι σε μικρά κομμάτια την κουβερτούρα.
  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, το κακάο, το κορν φλάουρ, την ζάχαρη, τις βανιλίνες και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
  • Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε και την κουβερτούρα ανακατεύοντας πολύ καλά το μείγμα.
  • Ρίχνουμε την μισή ποσότητα της κρέμας πάνω από τα μπισκότα την στρώνουμε ομοιόμορφα και συνεχίζουμε με την επόμενη στρώση.
  • Προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα την στρώνουμε ομοιόμορφα και συνεχίζουμε με την 3η και τελευταία στρώση των μπισκότων.
  • Σε έναν φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί ζεσταίνουμε την νηστίσιμη bitter πραλίνα σοκολάτας (Για να γίνει ρευστή και να μπορέσουμε να την δουλέψουμε) και την ρίχνουμε πάνω από τα μπισκότα.
  • Στρώνουμε ομοιόμορφα και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
  • Κόβουμε σε κομμάτια και το πιο νόστιμο και νηστίσιμο γλυκό ψυγείου σοκολάτας είναι έτοιμο να το απολαύσετε.