ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μην πετάξετε τα πασχαλινά αυγά: Κάντε αποτοξίνωση από το φαγοπότι του Πάσχα με αυτή την υγιεινή σαλάτα

Με βάση το μπρόκολο και το αβοκάντο

Αυτή η πληθωρική σαλάτα με το αβοκάντο, τα βραστά αυγά και τη δροσερή σος γιαουρτιού είναι πολύ ανοιξιάτικη και τόσο χορταστική, που μπορεί να αποτελέσει κι ένα ελαφρύ γεύμα. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για τυρόπιτα με καραμελωμένα κρεμμύδια.

AD: mytest

Υλικά

  • 1 μικρό λάχανο
  • 1 μικρό μπρόκολο
  • 2 κουτ. σούπας φιστίκια αράπικα
  • 1/4 φλιτζανιού σέλινο ψιλοκομμένο
  • 2 μεγάλα αγγούρια
  • 1 αβοκάντο
  • 3 βραστά αυγά, κομμένα στα 6
  • αλάτι και πιπέρι

Για τη σος γιαουρτιού

  • 240 γρ. (περίπου 2) πιπεριές Φλωρίνης
  • 100 γρ. τυρί κρέμα
  • 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 60 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας καπνιστή πάπρικα
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι

Σος γιαουρτιού: Πλένουμε τις πιπεριές Φλωρίνης και τις στεγνώνουμε με λίγο χαρτί. Τις τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε στον φούρνο, στους 200°C, για 30 λεπτά.Τις βγάζουμε από τον φούρνο και το αλουμινόχαρτο. Οι πιπεριές θα έχουν ψηθεί (και ελαφρά καψαλιστεί). Αφήνουμε να περάσουν 5-10 λεπτά για να κρυώσουν λίγο, πετάμε το νερό τους, αφαιρούμε τη φλούδα και τραβάμε τα κοτσάνια.

Στη συνέχεια τις κόβουμε κατά μήκος να ανοίξουν και με ένα κουτάλι αφαιρούμε τα σπόρια. Τς κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα multi (ή και σε μπλέντερ) και χτυπάμε για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να γίνει το μείγμα μας ομοιόμορφο.

Σαλάτα: Καθαρίζουμε και κόβουμε το αβοκάντο σε ακανόνιστες χοντρές φέτες. Στη συνέχεια πλένουμε το αγγούρι και το κόβουμε επίσης σε λεπτές φέτες. Κόβουμε το μπρόκολο σε μικρά μπουκετάκια και το ρίχνουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό. Βράζουμε το μπρόκολο για 3 με 5 λεπτά για να ζεματιστεί αλλά να παραμείνει τραγανό. Κρυώνουμε με άφθονο νερό και στραγγίζουμε καλά.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το λάχανο κομμένο σε ακανόνιστα κομματάκια και όλα τα υπόλοιπα λαχανικά και υλικά. Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε τη σος γιαουρτιού με τις πιπεριές Φλωρίνης και σερβίρουμε.

 Πηγή: olivemagazine.gr

Δεν είχαμε ιδέα: Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να τρυπάμε το τσόφλι των αυγών πριν το βράσιμο

Ο τρόπος για το σωστό βράσιμο αυγών είναι να καλύψουμε τα αυγά μας με κρύο νερό, να φέρουμε το νερό σε σημείο βρασμού, να βάλουμε καπάκι και να βράσουμε τα αυγά για 12΄. Με την ευκαιρία, δείτε εδώ πώς θα βάψετε τα αυγά μας με φυσικό τρόπο! Με βαφές από κρεμμύδια, παντζάρια και λάχανο.

Ναι, όντως έτσι θα βράσουν πολύ καλά τα αυγά μας, όμως στις περισσότερες περιπτώσεις προκύπτει κι ένα πρόβλημα. Δεν μπορούμε να τα ξεφλουδίσουμε με ευκολία.

Όταν ξεκινάμε τη διαδικασία με κρύο νερό, τότε η μεμβράνη του αυγού κολλάει στο ασπράδι και αυτό κάνει πολύ δύσκολη την απόπειρα να έχουμε ένα τέλεια ξεφλουδισμένο και καθόλου τραυματισμένο βραστό αυγό. Γι’ αυτό, είναι προτιμότερο να ξεκινάμε με ήδη ζεστό (όχι βραστό) νερό, ώστε να γίνει πιο ομαλή η μετάβαση της θερμοκρασίας. Όμως, και αυτή η επιλογή μπορεί να φέρει κάποια ανεπιθύμητα αποτελέσματα. Συχνά, όταν ξεκινάμε τη διαδικασία με ζεστό νερό, τότε στην πορεία, μπορεί το αυγό μας να ραγίσει κατά το βράσιμο.

Είμαστε λοιπόν «καταδικασμένοι» να βράζουμε αυγά και είτε δεν θα μπορούμε να τα ξεφλουδίσουμε είτε θα σπάνε κατά τη βράση;

Όχι, γιατί υπάρχει ένα πολύ εύκολο τρικ που λύνει το πρόβλημα. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να κάνουμε μια μικρή τρύπα με πινέζα σε κάθε αυγό. Όχι στις μύτες, αλλά από τη μεριά που είναι μεγαλύτερη. Στη συνέχεια, βράζουμε κανονικά τα αυγά σε νερό που είναι εξ αρχής ζεστό. Προσέχουμε να μην κάνουμε την τρύπα σε μια από τις μικρότερες άκρες του αυγού, γιατί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σπάσει το τσόφλι.

Με αυτό το τρικ, μπορούμε να βράσουμε τα αυγά σε ζεστό νερό απευθείας από το ψυγείο, θα ξεφλουδιστούν ομοιόμορφα και θα είναι τελείως λεία, κάτι που παίζει και αυτόν τον ρόλο του, ειδικά όταν έχουμε τραπέζι και θέλουμε να σκίζουν τα πιάτα μας από εμφάνιση.