ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γλυκό ψυγείου για τη Μεγάλη Εβδομάδα – Η νηστίσιμη κρέμα που κάνει τη διαφορά

Ιδανικό για τις ημέρες που διανύουμε!

Το σούπερ πανεύκολο, ελαφρύ και οικονομικό γλυκάκι που τα χει όλα. Χρώμα, δροσιά, φρεσκάδα, νοστιμιά!

AD: mytest

Μόνο αρτύσιμα υλικά δεν έχει, πράγμα που το κάνει ιδανικό για τη Μεγάλη Εβδομάδα. Σε περίπτωση όμως που δεν νηστεύετε, δείτε εδώ το ζουμερό γλυκό ψυγείου με μόνο 5 υλικά. Θα ξετρελαθείτε!

Ακολοθούν όλες οι συμβουλές του cookpad.com:

«Τις φρυγανιές μην τις φοβάστε καθόλου. Αποτελούν μια άλαδη βάση και όσο κι αν είχα στραβομουτσουνιάσει και γω την πρώτη φορά, κανείς δεν τις καταλαβαίνει. Μπορείτε βέβαια να βάλετε εναλλακτικά κράκερς ή σφολιατίνια-απ τα νηστίσιμα-,ακόμα και speculoos (μπισκότα κανέλας) με το ίδιο,αν όχι καλύτερο αποτέλεσμα.

Επικάλυψη δεν είναι απαραίτητη. Αν όμως θέλετε να βάλετε, λυπάμαι που θα σας απογοητεύσω,αλλά το γνωστό ζελέ είναι με λίπος χοίρου και δεν είναι προφανώς νηστίσιμο όπως λανθασμένα πιστεύεται.

Εγώ έβαλα ένα γερμανικό φακελάκι επικάλυψης για τάρτες που ελπίζω ότι είναι εντάξει.΄Ισως κάνει και το άγαρ άγαρ που τελευταία είδα νομίζω και στου Σκλαβενίτη αλλά μέχρι στιγμής δεν το ‘βρισκα κι έτσι δεν έχει τύχει ακόμα να το δοκιμάσω. Αποχαιρετήστε λοιπόν τη Σαρακοστή μ’ ένα τελευταίο γλυκάκι και Καλή καραντινάτη Ανάσταση σε όλους, με τους αγαπημένους μας σπίτι φέτος. Το φως του Χριστού ας λάμψει στις καρδιές μας!»

Υλικά

15 φρυγανιές

1 λίτρο γάλα καρύδας ή σόγιας βανίλια

2 φακ.άνθος αραβοσίτου βανίλια

8-10 κ.σ. ζάχαρη

Φρέσκα φρούτα ή κομπόστα

1 φακελάκι ζελέ επικάλυψης για τάρτες (προαιρετικά)

Πηγή: cretangastronomy.gr

Ό,τι πρέπει για τη νηστεία: Το «must» γλυκό ψυγείου για τις ημέρες του Πάσχα

Φτιάξτε το τέλειο νηστίσιμο γλυκό ψυγείου! Μια λαχταριστή και γρήγορη συνταγή που θα λατρέψετε. Δείτε παρακάτω τα υλικά και τα βήματα.

Υλικά

Παντεσπάνι

  • 200 γρ φαρίνα
  • 150 γρ ζάχαρη
  • 150 ml φυτικό γάλα
  • 50 ml σπορέλαιο
  • 2 κουταλιές κακάο
  • 2 βανίλιες
  • Κρέμα
  • 1 λίτρο φυτικό γάλα
  • 150 γρ ψιλό σιμιγδάλι
  • 200 γρ ζάχαρη
  • 200 γρ μαργαρίνη
  • 1 κουταλιά κακάο
  • 2 βανίλιες

Οδηγίες

  • Αναμειγνύουμε την ζάχαρη με το φυτικό γάλα και το σπορέλαιο.
  • Προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι με το κακάο και ανακατεύουμε να γίνουν ζύμη.
  • Αρωματίζουμε με βανίλιες, την απλώνουμε σε φόρμα 26 cm με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς.
  • Ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν είναι έτοιμο.
  • Βάζουμε το γάλα με την ζάχαρη να βράσουν.
  • Όταν βράσει προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με μέτρια φωτιά να γίνουν κρέμα.
  • Όταν πήξει κατεβάζουμε από την φωτιά και ενσωματώνουμε την μαργαρίνη.
  • Αρωματίζουμε με τις βανίλιες και στο 1/3 προσθέτουμε το κακάο.
  • Προαιρετικά σιροπιάζουμε ελαφρώς το παντεσπάνι και απλώνουμε την κρέμα βανίλιας.
  • Από πάνω απλώνουμε την κρέμα κακάο και αμύγδαλα φιλέ.
  • Βάζουμε στο ψυγείο και σερβίρουμε όταν οι κρέμες σφίξουν.