Semifreddo tiramisu

Υλικά
4 κρόκους αυγών μεσαίου μεγέθους (80 γρ.)
4 ασπράδια αυγών μεσαίου μεγέθους (120 γρ.)
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
250 γρ. μασκαρπόνε
100 ml. κρασί marsala
250 ml. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
150 ml. καφέ εσπρέσο ρόφημα
12 σαβουαγιάρ
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε σταγόνες
κακάο σκόνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
1. Καλύψτε τη φόρμα που θα χρησιμοποιήσετε με διάφανη μεμβράνη.
2. Στον κάδο του μίξερ χτυπήστε με το σύρμα τους κρόκους με τη μισή ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το μασκαρπόνε και το κρασί με έναν αυγοδάρτη και κατόπιν προσθέστε τα στο μείγμα των κρόκων και ανακατέψτε καλά.
3. Βάλτε την κρέμα γάλακτος στον κάδο του μίξερ και χτυπήστε τη με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να πάρουν παχύρρευστη μορφή. Προσθέστε την κρέμα στο μείγμα των κρόκων ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα σιλικόνης. Σε ένα άλλο μπολ βάλτε τα ασπράδια αυγών με την υπόλοιπη ζάχαρη και χτυπήστε τα σε σφιχτή μαρέγκα. Ενσωματώστε τη μαρέγκα στο προηγούμενο μείγμα, προσθέστε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατέψτε απαλά με τη σπάτουλα σιλικόνης.
4. Μοντάρετε το γλυκό. Βουτήξτε ένα, ένα τα σαβουαγιάρ στον καφέ και τοποθετήστε τα το ένα δίπλα στο άλλο στην βάση και τα πλαϊνά της φόρμας. Γεμίστε τη φόρμα με την κρέμα, σκεπάστε τη με διάφανη μεμβράνη και τοποθετήστε τη στο ψυγείο, για τουλάχιστον 4 ώρες, ώστε να είναι μισοπαγωμένη.
5. Σερβίρετε ξεφορμάροντας το γλυκό, αφαιρέστε τη μεμβράνη και πασπαλίστε με κακάο. Σερβίρετε αμέσως
Συμβουλή: Προσέξτε να μη μουσκέψετε πολύ τα σαβουαγιάρ στον καφέ για να μη διαλυθούν.
Έξυπνη ιδέα: Φτιάξτε ατομικά semifreddo χρησιμοποιώντας μικρά μπολ του παγωτού.
ΒΡΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΕΔΩ