Φιλετο κοτόπουλο στολισμένο με μέλι, σκόρδο και ντοματίνια: Η αρωματική συνταγή που ήρθε για να μείνει

Ισορροπημένο και εναλλακτικό!
Δεν υπάρχει πιο ωραία εκδοχή του κοτόπουλου από το να είναι πρώτον φιλέτο, οπότε δεν χρειάζεται ξεκοκκάλισμα και δεύτερον να συνδυάζεται με τα σωστά προϊόντα που προσφέρουν ισορροπία και υψηλή αισθητική στο πιάτο σας.
AD: mytest
Μάθετε επίσης το μυστικό για το κλασικό κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο
Το φιλέτο κοτόπουλο στο τηγάνι σε συνδυασμό με το μέλι που θα διατηρήσει την γλυκόξινη γεύση και τα ντοματίνια που θα κρατήσουν ισορροπία θα γίνουν η αιτία να κρατήσετε και εσείς αυτό το πιάτο στο τραπέζι σας από εδώ και πέρα.
Πάμε να δούμε πως θα το ετοιμάσετε!
Υλικά
Για τέσσερα άτομα:
- 700 γρ. φιλέτο κοτόπουλου από μπούτι, κομμένο σε λωρίδες (πάχους 2 εκ.)
- 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- 20 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα της αρεσκείας μας
- 1 κουτ. σούπας μέλι θυμαρίσιο
- 40 ml χυμός λεμονιού
- 2 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου βασιλικού, ψιλοκομμένα
- 80 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία παρασκευής
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για περίπου 6 – 7 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
- Ρίχνουμε τα ντοματίνια, το σκόρδο και αλατοπίπερο, και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μέλι με τη μουστάρδα και το λεμόνι και περιχύνουμε το κοτόπουλο.
- Ανακατεύουμε απαλά, σκορπίζουμε το βασιλικό και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να μελώσουν τα ντοματάκια και να γίνει το κοτόπουλο.
- Συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα και αφράτο ρύζι.
Πηγή: εδώ