Τούρτα μωσαϊκό με μπισκότα

ΥΛΙΚΑ
20 μπισκότα μακρόστενα τύπου Μιράντα
ΓΙΑ ΤΟ ΜΩΣΑΙΚΟ
110 γρ. έτοιμο μείγμα για σαντιγί σε σκόνη
200ml γάλα πλήρες αγελαδινό
125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (55% περιεκτικότητα σε κακάο), κομμένη σε κομμάτια
90 γρ. πραλίνα φουντουκιού
450 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ (2 πακέτα)
20 γρ. κακάο σε σκόνη
45ml μπράντι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΓΚΑΝΑΣ
125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (55% περιεκτικοτητα σε κακάο), κομμένη σε κομμάτια)
125ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
100 γρ. δημητριακά σοκολάτας
20 γρ. ζάχαρη άχνη
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Φτιάξτε το µωσαϊκό. Γεµίστε µια µεσαία κατσαρόλα µε νερό µέχρι τη µέση. Εφαρµόστε στο χείλος της ένα µεταλλικό µπολ ίδιου µεγέθους και ρίξτε µέσα τη σοκολάτα κουβερτούρα, αφού την κόψετε σε κοµµάτια (διαδικασία µπεν µαρί). Τοποθετήστε την κατσαρόλα σε µέτρια φωτιά και αφήστε τη σοκολάτα να λιώσει. Ρίξτε στον κάδο του µίξερ το έτοιµο µείγµα για σαντιγί και το γάλα και χτυπήστε µε το σύρµα (εξάρτηµα του µίξερ) σε δυνατή ταχύτητα µέχρι να έχετε µια αφράτη σαντιγί. Προσθέστε τη λιωµένη σοκολάτα, την πραλίνα φουντουκιού, το κακάο και το µπράντι και ξαναχτυπήστε τα µε το σύρµα σε δυνατή ταχύτητα, µέχρι να οµογενοποιηθούν. Αποσύρετε από το µίξερ. Σπάστε µε τα χέρια σας τα µπισκότα σε ένα µπολ σε µεγάλα κοµµάτια. Αδειάστε τα µπισκότα στο µείγµα της σοκολάτας και ανακατέψτε µε µια σπάτουλα σιλικόνης µέχρι να οµογενοποιηθεί το µείγµα. Πάρτε µια στρογγυλή φόρµα µε αποσπώµενο πάτο διαµέτρου 22 εκ. και τοποθετήστε περιµετρικά τα µακρόστενα µπισκότα τύπου Μιράντα όρθια, καλύπτοντας τα τοιχώµατα. Αδειάστε στο κέντρο το µείγµα του µωσαϊκού και βάλτε την τούρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 30΄ να κρυώσει.
Φτιάξτε την επικάλυψη. Σε µια µικρή κατσαρόλα ρίξτε την κρέµα γάλακτος και αφήστε τη να βράσει σε χαµηλή φωτιά για περίπου 1΄-2΄. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέστε τη σοκολάτα κουβερτούρα κοµµένη σε κοµµάτια. Ανακατέψτε µε µια σπάτουλα σιλικόνης µέχρι να έχετε ένα λείο και οµοιογενές µείγµα. Αφήστε την γκανάς να κρυώσει ελαφρώς. Βγάλτε τη φόρµα από το ψυγείο και µε ένα κουτάλι επικαλύψτε το µωσαϊκό µε την γκανάς. Ξαναβάλτε τη φόρµα στο ψυγείο να κρυώσει η τούρτα για άλλα 30΄.
Όταν θέλετε να σερβίρετε, βγάλτε τη φόρµα από το ψυγείο, ανοίξτε τη και ξεφορµάρετε. Με τη βοήθεια µιας σπάτουλας µεταφέρετε την τούρτα σε µια τουρτιέρα ή σε µια πιατέλα σερβιρίσµατος. Τοποθετήστε στην επιφάνειά της δηµητριακά σοκολάτας και πασπαλίστε µε ζάχαρη άχνη. Κόψτε σε κοµµάτια και σερβίρετε.
Tip: Αφού τοποθετήσετε τα μπισκότα στη φόρμα, μπορείτε να τα αλείψετε εσωτερικά με λίγη πραλίνα φουντουκιού για να σταθεροποιηθούν καλύτερα, αλλά με μικρή ποσότητα για να μη μαλακώσουν πολύ.