Καγιανάς φούρνου

ΥΛΙΚΑ
4 μεγάλα αυγά φρέσκα
1/3 φλιτζ. τσαγ. σάλτσα ντομάτας
1 κ. γλ. πάπρικα γλυκιά
αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1 κ. σ. βασιλικός ψιλοκομμένος
4 κ. γλ. ελαιόλαδο
4 κ. σ. κρέμα γάλακτος 35%
4 κ. σ. τριμμένο κεφαλοτύρι
4 φέτες χωριάτικου ψωμιού ψημένες στο γκριλ
Για το σερβίρισμα
1κ.γλ. βασιλικός ψιλοκομμένος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200ο C στις αντιστάσεις πάνω-κάτω.
2. Ρίξτε σε ένα μεσαίου μεγέθους πυρέξ την σάλτσα ντομάτας, αλατοπιπερώστε και πασπαλίστε με τον ψιλοκομμένο βασιλικό. Ανακατέψτε τα με ένα πιρούνι.
3. Βάλτε ένα ένα τα αυγά διπλά -δίπλα μέσα στη σάλτσα. Ρίξτε το τριμμένο κεφαλοτύρι, το ελαιόλαδο, την κρέμα γάλακτος και λίγο αλάτι.
4. Ψήστε τον καγιανά για 12′.
5. Κατόπιν βάλτε μια φέτα ψημένου ψωμιού σε κάθε πιάτο. Βγάλτε τον καγιανά από τον φούρνο και με μια σπάτουλα βάλτε ένα αυγό πάνω σε κάθε φέτα ψωμιού μαζί με την σάλτσα. Πασπαλίστε με τον ψιλοκομμένο βασιλικό και σερβίρετε αμέσως.
Έξυπνη ιδέα. Εμπλουτίστε το μείγμα της σάλτσας με φρέσκια ρίγανη και μαντζουράνα.
ΒΡΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΕΔΩ