ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σοκολατένια “κόλαση”: Μπισκοτογλυκό με σοκολάτα και άλλα 3 υλικά έτοιμο σε 5′

Αξεπέραστη απόλαυση

Απίστευτα νόστιμο γλυκό ψυγείου έτοιμο σε 5 λεπτά! Χωρίς ψήσιμο και ζελατίνη! Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για θεσπέσιο μπανανογλυκό έτοιμο σε χρόνο dt.

AD: mytest

Όλη η οικογένειά σας θα εκπλαγεί από αυτό το επιδόρπιο και οι φίλοι σας σίγουρα θα εκτιμήσουν αυτό το επιδόρπιο!

Η πιο γρήγορη και εύκολη συνταγή! Δείτε λοιπόν το βίντεο μέχρι το τέλος για μια γρήγορη και εύκολη συνταγή για ένα λαχταριστό κέικ!

Υλικά

  • 200 γρ μπισκότα.
  • 80 γρ βούτυρο λιωμένο.
  • 100 γραμμάρια τυρί ρικότα.
  • 30 γραμμάρια ζάχαρη άχνη.
  • σοκολάτα
  • 200 ml σαντιγί

Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί:

Και κάτι για τις λιγούρες: Λαχταριστό γλυκό ψυγείου με αφράτη κρέμα, μπισκοτένια βάση και επικάλυψη ζελέ

Ένα γλυκάκι χρειάζεται σε κάθε ψυγείο για τις δύσκολες ώρες της λιγούρας. Γι’ αυτό σας έχουμε την ιδανική συνταγή για ένα γλυκό ψυγείου με μπισκοτένια βάση, αφράτη κρέμα και επικάλυψη ζελέ που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

 

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Αμαρτωλή απόλαυση: Μπισκοτογλυκό με κακάκο και σαντιγί γρήγορα και απλά

Υλικά

  • 250 γρ. μπισκότα
  • 200 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 2 λεμονιών το χυμό
  • 397 ml (1 κουτί) ζαχαρούχο γάλα
  • 2 φύλλα ζελατίνης
  • 1 φακελάκι ζελέ φράουλας ή κεράσι

Η εκτέλεση της συνταγής

Παίρνετε ένα πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων 20 Χ 30 εκ. και το στρώνετε καλά με χαρτί ψησίματος, στη βάση και τα τοιχώματα, αφήνοντας να προεξέχει περιμετρικά.

Για τη βάση: Θρυμματίζετε σε σκόνη, στο multi, τα μπισκότα και λιώνετε το βούτυρο. Τα μεταφέρετε σε μπολ τα ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν και στρώνετε το μείγμα , πιέζοντάς το ελαφρώς, στη βάση του πυρίμαχου σκεύους. Το βάζετε στο ψυγείο να παγώσει καλά για 30 λ περίπου.

Για τη γέμιση: Βάζετε σε μια κατσαρόλα το ζαχαρούχο γάλα, το χυμό λεμονιού και 3/4 φλ. τσαγιού [185 ml] νερό και τα σιγοβράζετε, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, σε μέτρια φωτιά για 5-7 λ.

Εν τω μεταξύ, μουλιάζετε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό για 5 λ. μέχρι να μαλακώσουν. Τις στραγγίζετε από το νερό και τις βάζετε μέσα στο μείγμα ζαχαρούχο γάλακτος και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει και ενσωματωθεί στο μείγμα. Ρίχνετε το μείγμα ζαχαρούχου πάνω από τη μπισκοτένια βάση, ισιώνετε την επιφάνεια και βάζετε πάλι το γλυκό σας στο ψυγείο για 1 1/2 -2 ώρες περίπου, μέχρι να κρυώσει καλά και σταθεροποιηθεί.

Για επικάλυψη: Ετοιμάστε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Το κατεβάζετε από τη φωτιά, το αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς και μετά το ρίχνετε πάνω από την ήδη κρύα κρέμα ζαχαρούχου. [Για να μην εισχωρήσει στη κρέμα, τοποθετείτε ένα κουτάλι πάνω από τη κρέμα και χύνετε το ζελέ πάνω στο κουτάλι απαλά “σαν σιντριβάνι”]. Το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να πήξει το ζελέ.