Παραλλαγμένα μακαρόνια με κιμά: Το υλικό αντί για τυρί που θα απογειώσει την γεύση τους

Το μυστικό κρύβεται σε 1 υλικό
Λίγη κανέλα στη σάλτσα του κιμά και αυτή η πινελιά με το σκορδάτο γιαούρτι και την πάπρικα απογειώνουν την κλασική μακαρονάδα και χαρίζουν μία πρωτότυπη γεύση. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για τραγανά κεφτεδάκια.
AD: mytest
Υλικά
- 500 γρ. ζυμαρικά (προτιμότερο μικρόσχημα)
- 350 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος (από σπάλα ή ελιά)
- 1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
- 200 γρ. ολόκληρα ντοματάκια (από κονσέρβα), πολτοποιημένα στο μπλέντερ
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι και πιπέρι
- 1/3 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
- 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες (ή όσο σκόρδο θέλουμε)
- πάπρικα για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τον κιμά με το κρεμμύδι, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, για περίπου 7-8 λεπτά ή μέχρι να γίνει σπυρωτός ο κιμάς, να ροδίσει ομοιόμορφα, να «πιει» τα περισσότερα υγρά του και να μαραθεί και το κρεμμύδι.
- Προσθέτουμε την πολτοποιημένη ντομάτα, αλατοπίπερο και την κανέλα, κάνουμε ένα καλό ανακάτεμα και προσθέτουμε 1 ποτήρι ζεστό νερό ή όσο χρειάζεται για να καλυφθεί σχεδόν ο κιμάς.
- Σκεπάζουμε, μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 20-25 λεπτά ή μέχρι να γίνει ο κιμάς και να μείνει με τη σάλτσα του.
- Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει για όση ώρα λένε οι οδηγίες στη συσκευασία.
- Μόλις είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε και τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το σκόρδο και λίγο αλάτι.
- Μοιράζουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα του κιμά σε πιάτα και από πάνω βάζουμε 1 – 2 κουταλιές από το γιαουρτόσκορδο.
- Πασπαλίζουμε με λίγη πάπρικα και σερβίρουμε.