Τραγανό τηγανητό κοτόπουλο

Υλικά
10 κομμάτια στήθος κοτόπουλου
Για τον χυλό
125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¼ κ.γ. αλάτι
2 αυγά μεγάλου μεγέθους χωρισμένα
3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
200 γρ. μπύρα ξανθιά
Για το τηγάνισμα
500 ml ηλιέλαιο
Εκτέλεση
1. Σε ένα μπολ αναμείξτε το αλεύρι, το αλάτι, τους κρόκους των αυγών και το ελαιόλαδο. Προσθέστε σιγά σιγά τη μπύρα και ανακατέψτε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. Αφήστε το χυλό να «ξεκουραστεί» για 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου.
2. Σε ένα μπολ χτυπήστε τα ασπράδια με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να γίνουν ελαφριά μαρέγκα. Προσθέστε τα στο χυλό, λίγο πριν τον χρησιμοποιήσετε ανακατεύοντας απαλά για να ενσωματωθούν.
3. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίξτε 8 με 10 εκ. ηλιέλαιο και βάλτε το σε δυνατή φωτιά να κάψει.
4. Βουτήξτε τα κομμάτια του κοτόπουλου στο χυλό πιάστε τα προσεκτικά με μια λαβίδα για να μη ξεκολλήσει ο χυλός και βυθίστε τα στο καυτό λάδι. Φροντίστε να μη τα στριμώξετε μέσα στην κατσαρόλα για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
5. Τηγανίστε το κοτόπουλο για 15-20′ ώστε να πάρει ο χυλός χρώμα ομοιόμορφα. Τα κομμάτια που επιπλέουν στο λάδι, γυρίστε τα κάθε τόσο να τηγανιστούν απ’ όλες τις πλευρές.
6. Όταν είναι έτοιμα βγάλτε τα με τρυπητή κουτάλα και τοποθετήστε τα σε απορροφητικό χαρτί.
Συμβουλή: Αφήστε το χυλό να «ξεκουραστεί» γιατί αλλιώς θα ζαρώνει και δεν θα κολλάει καλά πάνω στο κοτόπουλο
Έξυπνη ιδέα: Αντικαταστήστε το νερό στο χυλό με γάλα ή κρασί για να γίνει πιο πικάντικος
ΒΡΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΕΔΩ