Σου έχουμε λύση: Φτιάξε μόνη σου την πιο νόστιμη μαγιονέζα χωρίς αυγά

Τι πρέπει να κάνεις
Η μαγιονέζα πάει με όλα και μπορεί να απογειώσει την γεύση του φαγητού σου, ποσό μάλλον όταν πρόκειται για μπριζόλα ή κάποιο κρεατικό.
AD: mytest
Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Υγιεινό κέικ ροδάκινο με ελαιόλαδο χωρίς ζάχαρη έτοιμο σε ελάχιστα λεπτά
Το μυστικό για να πετύχει η μαγιονέζα που φτιάχνετε, κρύβεται στην ποσότητα του ελαιόλαδου που θα βάλετε.
Παρακάτω ακολουθεί η συνταγή για μια πεντανόστιμη μαγιονέζα χωρίς αυγά και έτοιμη σε 5 λεπτά.
Υλικά
- 1/2 κούπας γάλα εβαπορέ
- 1 κούπα λάδι
- 1/2 κ.γ. ζάχαρη
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- 1 κ.γ. λεμονοχυμό
- 1 κ.γ. ξύδι
Η εκτέλεση της συνταγής για την τέλεια μαγιονέζα
- Βάζουμε όλα τα υλικά στο μούλτι, χτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα με λίγο από το λάδι (1/3)* για 1 λεπτό
- Προσθέτουμε πάλι λίγο από το λάδι και συνεχίζουμε να χτυπάμε
- Θα παρατηρήσετε, ότι το μείγμα, από υγρό αρχίζει σιγά-σιγά να πήζει καθώς το λάδι πλέον ενσωματώνεται σ’ αυτό και δημιουργείται η μαγιονέζα.
- Τέλος προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και χτυπάμε για άλλο 1 λεπτό
*Το λάδι το προσθέτουμε σταδιακά, σε 3 δόσεις
Κόβει το πάνω μέρος από 6 πατάτες και τις βάζει στο ταψί. Μόλις προσθέσει το ελαιόλαδο και άλλα 3 υλικά ακόμη… Η παρακάτω συνταγή με ψητές πατάτες έχουν μία φοβερή γέμιση που λιώνει και ρέει με κάθε πηρουνιά.