Ψημένο τσίζκεϊκ με καφέ & κανέλα

ΥΛΙΚΑ
140ml γάλα πλήρες αγελαδινό
250 γρ. τυρί κρέμα
60 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
½ κ.γ. στιγμιαίο καφέ σε σκόνη
40 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
40 γρ. κορν φλάουρ
4 αυγά μεσαίου μεγέθους (200 γρ.)
10 γρ. κανέλα σε σκόνη
1 βανίλια σε σκόνη
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
50-60 γρ. ξύσματα σοκολάτας κουβερτούρας
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερµάνετε το φούρνο στους 150 °C στον αέρα.
Φτιάξτε το τσίζκεϊκ. Βάλτε σε µια µεσαία κατσαρόλα το γάλα και 50 γρ. βούτυρο και τοποθετήστε το σκεύος σε µέτρια φωτιά. Μόλις λιώσει το βούτυρο, προσθέστε τον καφέ και ανακατέψτε καλά µε έναν αυγοδάρτη µέχρι να διαλυθεί. Προσθέστε στη συνέχεια το τυρί κρέµα, το κορν φλάουρ και ανακατέψτε καλά µέχρι να έχετε µια ελαφριά κρέµα. Χωρίστε τους κρόκους των αυγών από τα ασπράδια. Μόλις ζεσταθεί ελαφρώς το µείγµα της κατσαρόλας, προσθέστε τους κρόκους και ανακατέψτε µέχρι να ενσωµατωθούν. Ενσωµατώστε το αλεύρι, τη βανίλια και την κανέλα, αναδεύοντας γρήγορα µε αυγοδάρτη. Αφήστε το µείγµα να ζεσταθεί, χωρίς όµως να βράσει, ανακατεύοντας συνεχώς. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε το µείγµα στην άκρη να κρυώσει. Στο µπολ του µίξερ, χτυπήστε µε το σύρµα (εξάρτηµα του µίξερ) τα ασπράδια των αυγών µέχρι να αφρίσουν και να γίνουν µια πολύ ελαφριά µαρέγκα. Προσθέστε τη ζάχαρη και συνεχίστε το χτύπηµα µέχρι να γίνει αφράτη µαρέγκα. Ρίξτε τη µισή µαρέγκα στο µείγµα της κρέµας και ανακατέψτε απαλά µε µια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής µέχρι να οµογενοποιηθεί. Προσθέστε στη συνέχεια και την υπόλοιπη µαρέγκα και οµογενοποιήστε µε τη σπάτουλα.
Ψήστε το τσίζκεϊκ. Με το υπόλοιπο βούτυρο, αλείψτε µε ένα πινέλο µια στρογγυλή φόρµα για κέικ διαµέτρου 22 εκ. και απλώστε αντικολλητικό χαρτί ψησίµατος. Αδειάστε µέσα το µείγµα του τσίζκεϊκ. Τοποθετήστε τη φόρµα σε ένα βαθύ ταψί µεγαλύτερης διαµέτρου και γεµιστέ το ταψί µε νερό µέχρι να καλύψει το 1/3 της φόρµας σε ύψος (µπεν µαρί φούρνου). Ψήστε το τσίζκεϊκ στη µεσαία σχάρα του φούρνου στους 150 °C στον αέρα για 50΄-55΄. Αποσύρετε από το φούρνο και αφήστε το τσίζκεϊκ να κρυώσει εντελώς. Με τη βοήθεια µιας σπάτουλας ξεφορµάρετε και τοποθετήστε το σε µια πιατέλα. Βάλτε το στο ψυγείο για 1 ώρα να κρυώσει. Στη συνέχεια πασπαλίστε όλη την επιφάνεια του τσίζκεϊκ µε ξύσµατα σοκολάτας κουβερτούρας, κόψτε σε κοµµάτια και σερβίρετε.
ΒΡΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΛΥΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΕΔΩ