ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κρέμα σοκολάτας με δημητριακά

ΥΛΙΚΑ
150 γρ. δημητριακά με ξηρούς καρπούς και φρούτα
720ml έτοιμη φυτική σαντιγί

AD: mytest

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
480ml γάλα πλήρες αγελαδινό
130 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
40 γρ. κακάο σε σκόνη
30 γρ. κορν φλάουρ
1 αυγό μεγάλου μεγέθους (60 γρ.),
1 βανίλια σε σκόνη
55 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (55% περιεκτικότητα σε κακάο), ψιλοκομμένη

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Φτιάξτε την κρέµα. Ψιλοκόψτε τη σοκολάτα σε ένα µπολ µε ένα αιχµηρό µαχαίρι. Ρίξτε το γάλα σε µια µεσαία κατσαρόλα και τοποθετήστε τη σε µέτρια φωτιά να ζεσταθεί. Σε ένα µπολ ανακατέψτε µε έναν αυγοδάρτη το αυγό και την κρυσταλλική ζάχαρη µέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Σε ένα άλλο µπολ ανακατέψτε µε ένα κουτάλι το κακάο, το κορν φλάουρ και τη βανίλια. Αδειάστε τα στερεά υλικά στο µπολ µε το µείγµα αυγού-ζάχαρης και ανακατέψτε µε µια σπάτουλα σιλικόνης µέχρι να οµογενοποιηθούν. Προσθέστε το γάλα σταδιακά, ανακατεύοντας µε αυγοδάρτη, µέχρι να ενσωµατωθεί, και κατόπιν επαναφέρετε το µείγµα στην κατσαρόλα. Τοποθετήστε τη σε µέτρια φωτιά και αφήστε την κρέµα να πήξει, αναµειγνύοντας µε αυγοδάρτη. Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέστε την ψιλοκοµµένη σοκολάτα και ανακατέψτε µέχρι να λιώσει και να έχετε µια οµοιογενή και λεία κρέµα. Αποσύρετε από τη φωτιά και αδειάστε τη σε ένα γυάλινο µπολ. Σκεπάστε το µε διάφανη µεµβράνη, η οποία πρέπει να εφάπτεται στην επιφάνεια της κρέµας, ώστε να µην κάνει κρούστα. Βάλτε το µπολ στο ψυγείο για 2 ώρες να κρυώσει η κρέµα.

Μοντάρετε το γλυκό. Χτυπήστε σε ένα µπολ τη φυτική σαντιγί µε ένα µίξερ χειρός σε µέτρια ταχύτητα για περίπου 5΄ µέχρι να αφρατέψει. Βγάλτε το µπολ µε την κρέµα από το ψυγείο. Πάρτε 6 χαµηλά ποτήρια και µοιράστε στη βάση τους 1½ κουταλιά της σούπας δηµητριακά µε ξηρούς καρπούς και φρούτα. Βάλτε από πάνω 3 κουταλιές της σούπας από την κρέµα σοκολάτας και συνεχίστε µε ακόµα µια στρώση δηµητριακών και κρέµας. Γαρνίρετε µε σαντιγί και σερβίρετε.

Tip: Μπορείτε να διατηρήσετε το γλυκό στο ψυγείο για 1 ημέρα μονταρισμένο, ώστε να μη μαλακώσουν πολύ τα δημητριακά. Διαφορετικά, διατηρήστε την κρέμα στο ψυγείο για 2-3 ημέρες και μοντάρετε το γλυκό κάθε φορά που θέλετε να σερβίρετε.

 

ΒΡΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΛΥΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΕΔΩ