ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Mπισκότα με μπαχαρικά

ΥΛΙΚΑ
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
2 γρ. μαγειρική σόδα
1 γρ. μοσχοκάρυδο σε σκόνη
2 γρ. κανέλα σε σκόνη
2 γρ. γαρίφαλο σε σκόνη
1 γρ. μπαχάρι σε σκόνη
2 γρ. τζίντζερ αποξηραμένο
100 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό (σε θερμοκρασία δωματίου)
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 φασόλι βανίλιας
80 γρ. ζάχαρη καστανή
1 αυγό μεγάλου μεγέθους (60 γρ.), σε θερμοκρασία δωματίου

AD: mytest


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε ένα µπολ τοποθετήστε την κρυσταλλική ζάχαρη. Με ένα κοφτερό µαχαιράκι χαράξτε το φασόλι βανίλιας, ξύστε το εσωτερικό του και προσθέστε το στο µπολ. Αφήστε τη ζάχαρη να πάρει τη γεύση της βανίλιας, για τουλάχιστον 1 ώρα.

Στον κάδο του µίξερ, ανακατέψτε το βούτυρο µε το σύρµα (εξάρτηµα του µίξερ), µέχρι να γίνει κρεµώδες και αφράτο. Προσθέστε την κρυσταλλική και την καστανή ζάχαρη και ανακατέψτε. Ενσωµατώστε το αυγό και αναµείξτε µέχρι να οµογενοποιηθούν τα υλικά.

Σε ένα µπολ ανακατέψτε το αλεύρι, τη σόδα, το µοσχοκάρυδο, την κανέλα, το γαρίφαλο, το µπαχάρι, το τζίντζερ και το αλάτι. Προσθέστε το µείγµα σταδιακά στο βούτυρο και ανακατέψτε στο µίξερ µε το φτερό (εξάρτηµα του µίξερ) µέχρι να έχετε µια µαλακή ζύµη.

Χωρίστε τη ζύµη στη µέση. Σε µια αλευρωµένη επιφάνεια, ανοίξτε µε έναν πλάστη τα 2 κοµµάτια ζύµης σε πάχος 2-3 εκ. το καθένα. Κόψτε 3 κοµµάτια διάφανης µεµβράνης, διάστασης όσο το ταψί που θα χρησιµοποιήσετε. Τοποθετήστε το ένα κοµµάτι µεµβράνης στο ταψί, απλώστε από πάνω το ένα φύλλο ζύµης και καλύψτε µε το δεύτερο κοµµάτι µεµβράνης. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία και µε το δεύτερο φύλλο ζύµης. Τοποθετήστε τη ζύµη σε ένα δίσκο -για να µείνει επίπεδη- και βάλτε τη στο ψυγείο, για 3 ώρες.

Προθερµάνετε το φούρνο στους 180 °C στον αέρα και στρώστε αντικολλητικό χαρτί ψησίµατος σε ένα τετράγωνο ταψί. Βγάλτε το πρώτο κοµµάτι ζύµης από το ψυγείο, αφαιρέστε τη διάφανη µεµβράνη και µε κουπ πατ κόψτε τα µπισκότα. Μεταφέρετε προσεκτικά τα µπισκότα στο ταψί, αφήνοντας χώρο ανάµεσά τους γιατί θα απλώσουν.

Ψήστε τα µπισκότα στη µεσαία σχάρα για 8΄-10΄. Όταν τα βγάλετε από το φούρνο θα είναι ακόµα µαλακά, αλλά θα σκληρύνουν όταν κρυώσουν. Αφήστε τα να κρυώσουν για 5΄ και τοποθετήστε τα σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία µε την υπόλοιπη ζύµη και φροντίστε να έχει κρυώσει το ταψί πριν τοποθετήσετε σε αυτό τα νέα µπισκότα. Αποθηκεύστε τα σε µεταλλικό κουτί ή αεροστεγές δοχείο.

ΒΡΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΛΥΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΕΔΩ