Τορτίγια με Τόνο και Καραμελωμένα Κρεμμύδια

Υλικά
2 κονσέρβες τόνο σε νερό, στραγγισμένος
1 κ. γ. χυμός λεμονιού, ακέρωτου
1 κ. σ. κέτσαπ
1/3 φλ. τσαγ. μαγιονέζα
2 κλωνάρια σέλερι, ψιλοκομμένα
1 αγγούρι μεγάλο, κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
2 φλ. τσαγ. μαρούλι, ψιλοκομμένο
2 κρεμμύδια μέτρια, σε ροδέλες
2 κ. σ. ελαιόλαδο
1 κ. σ. σόγια
1 κ. σ. ζάχαρη καστανή
αλάτι
πιπέρι
6 τορτίγιες ολικής άλεσης
φύλλα πράσινης σαλάτας για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
1. Στραγγίζετε τον τόνο από το νερό, τον βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ και τον πιέζετε με ένα πιρούνι ώστε να σπάσει και να μαλακώσει. Στη συνέχεια προσθέτετε τον χυμό λεμονιού, την σάλτσα Worcestershire , την μαγιονέζα και το ψιλοκομμένο σέλερι. Ανακατεύετε καλά με το πιρούνι και βάζετε το μπολ στο ψυγείο για 15′ να ενωθούν οι γεύσεις.
2. Κατόπιν σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, σε μέτρια φωτιά, με το ελαιόλαδο μέχρι να καραμελώσει για περίπου 40′. Στα τελευταία 7′ ρίχνετε την σόγια και αφού αλλάξει χρώμα και σκουρύνει το αφαιρείτε από την φωτιά.
3. Βγάζετε το μείγμα του τόνου από το ψυγείο. Απλώνετε την τορτίγια σε ένα μεγάλο πιάτο και αλείφετε την επιφάνεια της με λίγη μαγιονέζα. Πασπαλίζετε ολόκληρη την επιφάνεια με το καραμελώμενο κρεμμύδι και το ψιλοκομμένο μαρούλι. Λίγο αριστερότερα από το κέντρο της, απλώνετε μια λωρίδα από το μείγμα τόνου και ρολάρετε σφιχτά. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία για τις υπόλοιπες τορτίγιες.
4. Με ένα μεγάλο μαχαίρι κόβετε την τορτίγια στη μέση διαγώνια. Τοποθετείτε τα 2 κομμάτια σε ένα πιάτο μαζί με λίγη πράσινη σαλάτα και σερβίρετε.
ΒΡΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΣΕ ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΕΔΩ