ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παστίτσιο με Ταλιατέλες, Τόνο και Σπανάκι

Υλικά
Για το παστίτσιο

1 πακέτο ταλιατέλες (500γρ.)
1 κ.σ. αλάτι
4 κ. σ . ελαιόλαδο

AD: mytest

Για την γέμιση
3 κονσέρβες τόνο σε νερό, στραγγισμένες
1 κιλό σπανάκι, χοντροκομμένο
2 κρεμμύδια, μεγάλα
1 κ. γ. ζάχαρη καστανή
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 ξύλο κανέλα
αλάτι & πιπέρι

Για την μπεσαμέλ
3 κ. σ. ελαιόλαδο
3-4 κ. σ. νισεστέ
2 φλιτζ. τσαγ. φρέσκο αγελαδινό γάλα
2 κρόκους αυγών
5 κ. σ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
Αλάτι
Πιπέρι

Για την κρούστα
2 κ. σ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη

Εκτέλεση
1
Ξεκινάτε με την μπεσαμέλ ως εξής: Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο, κατεβάζετε από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα το νισεστέ, ανακατεύοντας συνέχεια με ξύλινη κουτάλα, ώστε να μην σβολιάσει, και να γίνει ένας πηχτός χυλός. Βγάζετε από την φωτιά και μόλις ο χυλός γίνει χλιαρός, ρίχνετε τους κρόκους των αβγών χτυπημένους και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Προσθέτετε το κρύο γάλα και τοποθετείτε την κατσαρόλα στη φωτιά, σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει μια πηχτή και ομοιογενής σάλτσα. Ρίχνετε την κεφαλογραβιέρα και διορθώνετε τη γεύση με λίγο αλάτι και πιπέρι.
2 Βράζετε τις ταλιατέλες σε μια κατσαρόλα με νερό και αλάτι για 6 λεπτά. Τις βγάζετε 1 λεπτό πριν να είναι έτοιμες, τις σουρώνετε και τις περιχύνετε με το ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν.
3 Ετοιμάζετε την γέμιση ως εξής: Βάζετε το σπανάκι σε μια κατσαρόλα, χωρίς καθόλου νερό. Το μαγειρεύετε σε χαμηλή θερμοκρασία, με το καπάκι της κατσαρόλας κλειστό μέχρι να μαραθεί και να εξατμιστούν όλα τα υγρά του. Το σουρώνετε και το αφήνετε στην άκρη. Ανοίγετε τον τόνο με πιρούνι και πολτοποιείτε το κρεμμύδι στο multi. Σοτάρετε ελαφρά σε αντικολλητικό σκεύος το κρεμμύδι με τη ζάχαρη στο ελαιόλαδο. Όταν αρχίσουν να καραμελώνουν προσθέτετε τον τόνο, το σπανάκι, τον πελτέ (αραιωμένο σε ½ φλιτζ. ζεστό νερό) και την κανέλα. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μελώσει η σάλτσα.
4 Προθερμαίνετε τον φούρνο για 10′ στους 180ο C. Βάζετε σε πυρέξ ή σε καλά λαδωμένο ταψάκι 1 στρώση από τις βρασμένες ταλιατέλες. Σκεπάζετε με τη σάλτσα τόνου και κατόπιν απλώνετε την δεύτερη στρώση ζυμαρικών. Τελειώνετε με τη μπεσαμέλ και πασπαλίζετε με την τριμμένη κεφαλογραβιέρα.
5 Τοποθετείστε το παστίτσιο στο φούρνο στους 180ο C για 45΄. Αφήνετε το παστίτσιο να κρυώσει λίγο πριν το κόψετε και σερβίρετε.

ΒΡΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΕΔΩ