Πιλάφι του γάμου!

Υλικά
1 κιλό ζυγούρι ή αρνί, κομμένο σε κομμάτια μαζί με το κόκαλο (ζητήστε από τον κρεοπώλη σας να σας το κόψει)
½ κοτόπουλο, κομμένο σε κομμάτια μαζί με το κόκαλο (ζητήστε από τον κρεοπώλη σας να σας το κόψει)
6 φλιτζ. τσαγ. από το ζωμό που θα βράσετε το κρέας και το κοτόπουλο
2 φλιτζ. τσαγ. ρύζι καρολίνα
2 κ. σ. βούτυρο φρέσκο, κατσικίσιο ή πρόβειο
Χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
1. Πλύνετε καλά τα κομμάτια του κρέατος και του κοτόπουλου και βάλτε τα να βράσουν σε μέτρια φωτιά, ξεχωριστά σε δύο κατσαρόλες με αρκετό αλατισμένο νερό. Πλύνετε καλά το ρύζι σε ένα σουρωτήρι και αφήστε το στην άκρη.
2. Βράστε το κρέας και το κοτόπουλο μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 1 ώρα (ανάλογα με το μέγεθος των κομματιών του κρέατος ποικίλει και ο χρόνος βρασμού. Το κοτόπουλο χρειάζεται λιγότερη ώρα. Ελέγξτε αν έχουν μαλακώσει τρυπώντας τα με ένα πιρούνι.) Στη συνέχεια βγάλτε τα με μια τρυπητή κουτάλα σε μια πιατέλα. Σκεπάστε τα με ένα αλουμινόχαρτο και διατηρήστε τα ζεστά. Σουρώστε το ζωμό από τις δύο κατσαρόλες σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε με ένα κουτάλι.
3. Βάλτε σε μια μεγάλη κατσαρόλα 6 φλιτζάνια τσαγιού ζωμό και 1 κουταλιά της σούπας αλάτι. Τοποθετήστε τη σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει βράση και προσθέστε 2 φλιτζάνια τσαγιού ρύζι καρολίνα. Ανακατέψτε με μια ξύλινη κουτάλα και συνεχίστε το βράσιμο, μέχρι το ρύζι να απορροφήσει σχεδόν όλο το ζωμό. Φροντίστε να ανακατεύετε ανά διαστήματα για να μη σας κολλήσει το ρύζι στον πάτο της κατσαρόλας. Αν χρειαστεί προσθέστε σταδιακά λίγο ζωμό ακόμα.
4. Όταν είναι έτοιμο το ρύζι, αποσύρετε την κατσαρόλα από την φωτιά, προσθέστε το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε με την κουτάλα. Ταυτόχρονα σε μια μικρή κατσαρόλα βάλτε το βούτυρο και τοποθετήστε τη σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά. Περιχύστε με το καυτό βούτυρο το πιλάφι. Ανακατέψτε και σκεπάστε την κατσαρόλα με μια βαμβακερή πεσέτα. Αφήστε το πιλάφι να ξεκουραστεί για 10΄, ώστε να τραβήξει όλα τα υπόλοιπα υγρά του.
5. Με ένα μαχαίρι, κόψτε το κρέας και το κοτόπουλο σε κομμάτια και ξεκοκαλίστε τα. Σερβίρετε σε μια πιατέλα μαζί με το πιλάφι, πασπαλισμένο με φρεσκοτριμμένο πιπέρι αν θέλετε.
Συμβουλή: Μετρήστε το ζωμό που θα χρησιμοποιήσετε με φλιτζάνια αναλογικά με το ρύζι, καθώς θα πρέπει να απορροφηθεί.
Έξυπνη Ιδέα: Αν δεν σας αρέσει το αρνί ή το ζυγούρι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μοσχάρι σπάλα ή κομμάτι κρέας από τις πλευρές.
ΒΡΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΕΔΩ