ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πούρα από φύλλο κρούστας με κρέμα κανέλας

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΚΑΝΕΛΑΣ

400ml γάλα πλήρες αγελαδινό
100ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
6 κρόκους αυγών μεγάλου μεγέθους (120 γρ.)
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
40 γρ. κορν φλάουρ
2 φύλλα ζελατίνης (10 γρ.)
5 γρ. κανέλα σε σκόνη
200 γρ. τυρί μασκαρπόνε

AD: mytest

ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΥΡΑ ΑΠΟ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ
1 πακέτο φύλλο κρούστας
100 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, λιωμένο
100 γρ. ζάχαρη καστανή

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Ζάχαρη άχνη

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Φτιάξτε την κρέµα κανέλας. Βάλτε τα φύλλα ζελατίνης σε µπολ µε κρύο νερό να µαλακώσουν. Σε µια µεγάλη κατσαρόλα αδειάστε το γάλα, την κρέµα γάλακτος, τους κρόκους, την κρυσταλλική ζάχαρη, το κορν φλάουρ και την κανέλα και ανακατέψτε µε αυγοδάρτη. Βάλτε το σκεύος σε µέτρια φωτιά να πάρουν βράση τα υλικά, ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις βράσει και σφίξει η κρέµα, αποσύρετε από τη φωτιά. Κατόπιν στραγγίστε µε τα χέρια σας τα φύλλα της ζελατίνης, προσθέστε τα στην κρέµα και ανακατέψτε µε αυγοδάρτη µέχρι να διαλυθούν. Αδειάστε την κρέµα σε µπολ, σκεπάστε το µε διάφανη µεµβράνη και βάλτε το για 2 ώρες στο ψυγείο, να παγώσει καλά η κρέµα. Μόλις παγώσει αδειάστε τη στον κάδο του µίξερ, προσθέστε το µασκαρπόνε και χτυπήστε µε το σύρµα (εξάρτηµα του µίξερ) σε δυνατή ταχύτητα για 3΄-4΄ µέχρι να διογκωθεί ελαφρά το µείγµα. Στη συνέχεια µεταφέρετε το µείγµα σε µια σακούλα ζαχαροπλαστικής και φυλάξτε τη στο ψυγείο.

Προθερµάνετε το φούρνο στους 170 °C στον αέρα.

Φτιάξτε τα πούρα από φύλλο κρούστας. Απλώστε ένα φύλλο κρούστας σε επιφάνεια εργασίας, αλείψτε το µε βούτυρο µε ένα πινέλο και πασπαλίστε µε καστανή ζάχαρη. Βάλτε από πάνω ακόµα ένα φύλλο και επαναλάβετε την ίδια διαδικασία. Με ένα µαχαίρι κόψτε τα σε λωρίδες διαστάσεων 15 χ 20 εκ. Τυλίξτε τις λωρίδες στους κυλίνδρους και ψήστε στη µεσαία σχάρα του φούρνου στους 170 °C στον αέρα, για 15΄-20΄. Μόλις ψηθούν αφήστε τα πούρα να κρυώσουν και ξεφορµάρετε προσεκτικά. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία και µε τα υπόλοιπα φύλλα.

Μοντάρετε το γλυκό. Με ένα µικρό κουταλάκι γεµίστε τα πούρα µε την κρέµα κανέλας και σερβίρετέ τα πασπαλισµένα µε ζάχαρη άχνη. Αν έχετε κορνέ µε λεπτή µύτη, θα σας βολέψει καλύτερα.

ΒΡΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΛΥΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΕΔΩ