ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πίτα με σολομό και γαρίδες σε φύλλο κρούστας

Υλικά

AD: mytest

500 γρ. φιλέτο φρέσκου σολομού,  κομμένο σε κύβους περίπου 2,5 εκ.

150 γρ. γαρίδες καθαρισμένες

200 ml κρεμ φρες

150 γρ. τυρί κρέμα

2 αυγά μεγάλου μεγέθους

6-8 φύλλα κρούστας

25 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, λιωμένο

Εκτέλεση

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200ο C στον αέρα και βάλτε ένα τετράγωνο ταψί να ζεσταίνεται.

2. Ποσάρετε σε νερό που σιγοβράζει το σολομό και τις γαρίδες για 2-3’ και στραγγίστε τα.

3. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε την κρεμ φρες, το τυρί κρέμα, τα αυγά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

4. Βουτυρώστε μια παραλληλόγραμμη φόρμα, διάστασης 35 Χ 10 εκ., με αποσπώμενο πάτο,  με λίγο βούτυρο. Κόψτε 4 φύλλα κρούστας στη μέση και  ξεκινήστε να τα στρώνετε στη φόρμα, αλείφοντας το καθένα με βούτυρο. Απλώστε τα φύλλα εναλλάξ, έτσι ώστε να περισσεύουν οι άκρες τους από τη φόρμα. Απλώστε πάνω στα φύλλα το σολομό και τις γαρίδες. Ρίξτε από πάνω το μείγμα των τυριών. Γυρίστε μέσα στη φόρμα τα φύλλα που περισσεύουν. Βουτυρώστε τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας και κόψτε τα με τα χέρια σας σε ακανόνιστα κομμάτια επάνω στην πίτα.

5. Τοποθετήστε τη φόρμα επάνω στο ζεστό ταψί και ψήστε την πίτα για 25 – 30’. Βγάλτε την πίτα από το φούρνο και αφήστε τη να κρυώσει για 10 – 15’,  ώστε να σταθεροποιηθεί η γέμιση.  Ξεφορμάρετε και σερβίρετε την πίτα ζεστή.

ΒΡΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΕΔΩ