Κεικ με λευκή σοκολάτα και ξινομυζήθρα

ΥΛΙΚΑ
150γρ. βούτυρο
150γρ. λευκή σοκολάτα
4 αυγά
200γρ. ζάχαρη
250γρ. ξινομυζήθρα
250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50γρ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
1. Βάλτε το βούτυρο σε πλαστικό μπολ και λιώστε το στο φούρνο μικροκυμάτων. Με τον ίδιο τρόπο λιώστε και τη σοκολάτα σε χαμηλή θερμοκρασία για να μην καεί.
Σε ένα μπολ τοποθετήστε το βούτυρο , τη σοκολάτα ,τα αυγά , τη ζάχαρη και την ξινομυζήθρα ανακατεύοντας με σύρμα χειρός να ομογενοποιηθούν.
2. Προσθέστε το αλεύρι το οποίο έχετε κοσκινίσει. Ανακατέψτε απαλά με σπάτουλα σιλικόνης. Ρίξτε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα .
3. Πασπαλίστε με τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 1600C για 45′.
4. Αποσύρετε από τον φούρνο και αφήστε να κρυώσει πάνω σε σχάρα γυρνώντας το στο πλάι. Ξεφορμάρετε και σερβίρετε.
TIP
Τσεκάρετε το ψήσιμο του κέικ με τη μύτη ενός μικρού μαχαιριού , αν βγει καθαρή είναι έτοιμο.
ΣΥΧΝΑ ΛΑΘΗ
Μην ανοίγετε την πόρτα του φούρνου πριν τα 25′ υπάρχει κίνδυνος να πέσει το κέικ σας.
ΒΡΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΕΔΩ